Volite li jesti pohano? Saznajte zdraviju verziju pohanog mesa koja je jednako ukusna

| Wine and dine |

Piletina s cornflakesom iz pećnice

Pohano meso jedno je od onih comfort jela koje vole svi. Vjerojatno ne postoji osoba koja ne voli pojesti pohano meso no to nije najzdraviji odabir jela. Mi smo ovih dana isprobali zdraviju verziju pohane piletine i oduševili smo se. Brašno prezle, a poglavito prženje u ulju nije najzdravija opcija. Kako napraviti piletinu s cornflakesom u pećnici bez iti malo ulja saznajte u nastavku.

Piletina s cornflakesom iz pećnice


Sastojci:
- Piletića prsa
- cornflakes
- jaja
- začini po želji
Kako napraviti zdravo pohano meso?
Pileća prsa potrebno je narezati na trakice te ih začiniti po želji. Mi smo ih začinili sa soli, paprom, češnjakom i slatkom mljevenom paprikom. U jednoj zdjelici je potrebno razmutiti jaja, a u drugoj izmrviti cornflakes. Začinjenu piletinu potrebno je prvo umočiti u jaja, a zatim u cornflakes. Piletinu stavite na protvan te je ispecite u pećnici na 200 stupnjeva 25 minuta.