Ultimativne fritule

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Fritule by suzy josipović
Fritule

FRITULE

  • ½ kg glatkog brašna (prosijati)
  • ½ l mlijeka
  • pola germe (kvasca) ili pola diga
  • 3 – 4 žlice šećera
  • malo soli
  • 1 vanilin šećer
  • ½ praška za pecivo
  • limunova korica
  • 2 čepa ruma
  • jabuka rezana na kockice (može a i ne mora)
  • štaub šećer – za posipati

Napravite germu – s toplim mlijekom izmiješajte, dodajte malo brašna, malo šećera (sve 1/3 šalice) i stavite na toplo da se germa digne. Sve sastojke stavite u zdjelu, dodajte dignutu germu i izradite mikserom. Zdjelu pokrite kuhinjskom krpom i pustite neka se diže barem pola sata. Zagrijte ulje, žličicom uzimajte nadišlo tijesto i pecite fritule u vrelom ulju dok ne budu svjetlo žute (prvo ulje zagrijte na najjačoj vatri a onda smanjite na umjerenu vatru i pecite). Ocijedite na papirnatoj salveti pa posipajte štaub šećerom ili kristal šećerom i jedite odmah, dok su tople - tad su najukusnije.