Romantična provanska večera u parku „Good year“ poznate chefice Priske Thuring iz Dubravkinog puta
Food Film Festivalu Zagreb by Coca-Cola oživjeti će najljepši zagrebački park Zrinjevac od 8. do 17.rujna, a u Paviljonu u popodnevnim i predvečernjim satima održavat će se zanimljive kulinarske i vinske radionice.
Festival će i ove godine otvoriti gradonačelnik gospodin Milan Bandić i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba gospođa Martina Bienenfeld.
Prva kulinarska radionica na kojoj će kuhati mnogobrojni poznati te spremati dva zagrebačka pučka jela: krpice s krumpirom (granadir marš) i krpice sa zeljem održat će se u četvrtak 8.9. u 19 sati.
Na festivalu će kuhati i Sandra Gašparić, autorica poznatog gastro bloga Reci Peci i zaštitno lice za Coca-Colu, a vinsku radionicu Agris za WOW-ice vodit će poznata somelijerka Jelena Šimić Valentić. Chefica Petra Gerić kuhat će za Zepter te educirati sve one koji žele jesti zdravo i ukusno, a poznati chefovi Branko Ognjenović i Dario Lide iz Akademije Majstor kuhar, kuhat će razne zagrebačke delicije predstavljajući nove mogućnosti Electroluxovih kućanskih aparata.
Poznata chefica Marina Gaši iz Marine iz Novigrada pripremat će delicije od sirovih namirnica, a pregenijalna chefica restorana Dubravkin put iz Zagreba Priska Thuring odvest će nas u Provansu i film "Good year" te prirediti čarobnu romantičnu večeru u parku za 6 parova koji će ovu čast moći osvojiti putem društvenih mreža…
Čak 4 kuharice na čelu s Lucom Primorac ispred kućice Pitija razvijati će prave pravcete kore (jufke) i raditi bureke, krumpiruše i zeljanice, a Ervin Baučić kuhat će s najboljim začinima, za Kotanyi.
Također na festivalu morske delicije pripremat će Ante Božikov, Dupin iz Konobe Opat i Vjeko Bašić iz Konobe Boba s Murtera, Vesna Miletić iz restorana Tač pripremit će maneštru i rižoto, a Matija Nikolić, Wok by Matija pripremat će crocodile cassarole. Jedna od najboljih hrvatskih slastičarki Lada Osredečki za Cake decoration podučit će umijeću pravljenja i ukrašavanja torti.
Zadnji dan festivala rezerviran je za cooking show inovativnih mogućnosti pripreme hrane na otvorenom by OFYR roštilj i Beef shop, a poznati Chef Christian Misirača i Rene Bakalović nadahnuti bućama pripremat će sve što se od buća napraviti može, a Rene će predstaviti bijela i crna vina vinarije Josić, službenog vina festivala.
Igor Tomljenović iz Bistroa Lari&Penati, kao i prošle godine zatvorit će za ovu godinu radionice pripremajući najfinije komade mesa korištenjem novih kulinarskih tehnologija.
Čak dvije radionice imati će poznati chefovi iz Mesne industrije Braća Pivac, a pripremat će, naravno, mesne specijalitete.
Kulinarske i vinske radionice su javne i besplatne, a vodit će ih Anja Alavanja i Frano Ridjan.
U prilogu donosimo vam raspored radionica:
8.9. četvrtak
19:00h Celebrity radionica starih zagrebačkih jela
9.9. petak
16:00 – 17:15h Luca Primorac by Pitija
17:30-19h Blog ReciPeci, Sandra Gašparić, ambasadorica Coca-Cole
19:15-20:30h Klinarska radionica by Mesna industrija Braća Pivac
10.9.subota
16:00-17:15h Vinska radionica Upoznajte i kušajte vina AGRIS – powered by WOW – sa sommelierkom Jelenom Šimić Valentić
17:30-19h Blog ReciPeci, Sandra Gašparić, ambasadorica Coca-Cole
19:15-20:30h Petra Gerić powered by Zepter
12.9.ponedjeljak
17:15–18:40h Branko Ognjenović i Dario Lide, Akademija Majstor kuhar, powered by Electrolux
19:10–20:30h Priska Thuring, Dubravkin put
13.9.utorak
17:15-18:40h Marina Gaši, Marina, Novigrad
19:10-20:30h Kotanyi cooking show by Ervin Baučić
14.9.srijeda
15:30-16:45h Kulinarska radionica by Mesna industrija Braća Pivac
17:30 -18:45h Lada Osredečki by Cake decoration
19:15 -20:30h Ante Božikov, Dupin Konoba Opat i Vjeko Bašić, Konoba Boba Murter
15.9.četvrtak
16:00-17:15 Matija Nikolić, Wok by Matija
17:30-19h Blog ReciPeci, Sandra Gašparić, ambasadorica Coca-Cole
19:15 -20:30 Vesna Miletić, restoran Tač
16.9.petak
16:00-17:15 Kulinarska radionica by Mesna industrija Braća Pivac
17:30- 19h Branko Ognjenović i Dario Lide, Akademija Majstor kuhar powered by Electrolux
19:15 - 20:30 Zlatko Vukelić, restoran Balon Zagreb
17.9.subota
16:00 -17:00h Cooking show inovativnih mogućnosti pripreme hrane na otvorenom by OFYR roštilj i Beef shop
17:15 – 17:00h Christian Misirača i Rene Bakalović by OPG Noršić i vina Josić
19:15- 20:30h Igor Tomljenović Lari&Penati