Tayberry and blueberry cheesecake (Pita sa sirom, borovnicama i tajberiem)

| Wine and dine |

Tayberry and blueberry cheesecake

Za Sarin rođendan napravila sam ovaj famozni cheesecake s borovnicama i tajberiema. Svi su se oduševili... Umjesto borovnica i tajberia možete staviti i maline, kupine ili neko drugo voće...

Za 8 - 10 osoba

Vrijeme pripreme: 20ak minuta

Vrijeme pečenja: 30ak minuta

Okrugli kalup za pite

Podloga od keksa:

  • 1/2 šalice mljevenih graham keksiju
  • 1/4 šalice šećera (pola smeđeg, pola bijelog)
  • 1/4 šalice sitno nasjeckanih badema
  • 4 - 6 žlica rastopljenog putra

Žuta krema:

  • 3- 4 paketića Philadelphia, ABC ili nekog drugog krem sira (oko 75 dag)
  • 4 cijela jaja
  • 15 dag  štaub šećera
  • 15 dag šećera
  • 4 vanilin šećera
  • sok od pola limuna
  • 5 dag tajberija (voće nastalo križanjem kupina i malina)
  • 5 dag borovnica  

Bijela krema:

  • 2 kisela vrhnja
  • 1 vanilin šećer
  • 10 dag štaub šećera

Zagrijte pećnicu na 180C.

Napravite podlogu od keksiju: Pomiješajte mljevene kekse, šećer, bademe i putar u smjesu i s njom obložite dno i stranice kalupa. Pecite podlogu u zagrijanoj pećnici oko 8 minuta pa je izvadite na rešetku da se ohladi. Smanjite pećnicu na 160C.

U međuvremenu priredite filu od sira: izmiksajte krem sir, jaja, štaub šećer, šećer, vanilin šećer i  sok od pola limuna u glatku kremu pa je sipajte na podlogu od keksa. Pospite tajberiem i borovnicama te pecite u zagrijanoj pećnici oko 20ak minuta.

Dok se torta peče napravite bijelu kremu: izmiksajte vrhnje, vanilin šećer i štaub šećer u glatku kremu i stavite u hladnjak da se hladi. Kad se pita ohladi, sipajte bijelu kremu na tortu i vratite je u hladnjak da se sve zajedno stisne barem još 4 sata ili još bolje da odstoji preko noći u kalupu. Koristite nož za odvajanje kolača iz kalupa.