![](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2017/09/1620dd41/1gibanica.jpg)
Već mjesecima znamo kako se ekipa iz restorana i bara Time sprema otvoriti svoju slastičarnicu, a prošli tjedan se nakon brojnih teasera to konačno i dogodilo.
Slastičarna Time designed by Robert Hromalić nalazi se u Teslinoj ulici, na mjestu nekadašnjeg Binimota i iako radi od kraja prošlog tjedna, svečano otvorenje bit će u četvrtak. S njenim otvaranjem slastičarska se scena u Hrvatskoj poprilično mijenja. Naime, Robertovi deserti su prema svojim nazivima stari tradicionalni hrvatski kolači, pa tako u ponudi imaju međimursku gibanicu, čupavce, kremšnitu, tart od jabuke, kolač od lješnjaka. No pri prvom pogledu na njegove deserte nikada ne bi rekli da se radi o tim kolačima, za neke čak ne bi ni rekli da se radi o kolačima jer naime, to su prava mala umjetnička dijela, rekli bismo skulpture.
![](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2017/09/39dad7bd/1ljesnjak.jpg)
Robert Hromalić školovao se na Ferrandiju, najprestižnijoj francuskoj kulinarskoj školi u Parizu, gdje mu je između ostalih mentor bio Cedric Grolet, a samo jedan kratak pogled na njegove kolače dovoljan je da shvatimo kako mu i je mjesto u Parizu jer deserti koje on radi imaju jednu posebnu vizualnu priču.
![](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2017/09/5ef2ae88/21457480-1485452638190652-4796447043792927798-o.jpg)
Prvo predstavljanje Time slastičarnice široj publici dogodilo se na Food Film Festivalu Zagreb na Zrinjevcu gdje su posjetitelji kroz deset dana premijerno mogli uživati u ovim kolačima spravljenim od najfinijih i kvalitetnijih sastojaka.
![](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2017/09/8c97e3de/1tart.jpg)
Za interijer Time slastičarnice zadužen je arhitekt Ante Vrban koji nam je otkrio kako se uvijek trudio pomagati mladim talentiranim ljudima u koju kategoriju spade i Robert Hromalić te dodao “Moram priznati da u ludnici od svog rasporeda koji je uredno na nekoliko različitih lokacija inače ne bih prihvatio raditi mali prostor u centru Zagreba, ali nakon što sam vidio Robertov proizvod, oduševio me i morao sam pristati. Podsjetio na mene kada sam kretao i to je ono što je prevagnulo. Robert nije samo pastry chef, on je umjetnik. Tako mu izgleda proizvod i tako se odnosi prema njemu dok ga stvara. U tom prostoru se prodaje kolač koji nas veseli i koji je napravljen s puno ljubavi - svojevrsna fina skulptura. Ja sam samo uzeo upravo to i pretvorio ga u arhitekturu koja ga okružuje. Time je moj najdraži restoran, a njegovi vlasnici su moji prijatelji. I lijepo je vidjeti da cijene talent i da su u njega spremni investirati. Koristio sam trenutno meni najdraže tonove izvučene iz raznih čokolada koje Robert koristi. Htio sam da ima finu, elegantnu atmosferu. Ovo nije pastry shop, ovo je galerija u kojoj će, siguran sam, Robert uljepšati dan puno ljudi koji će doći kupiti njegove slatke umjetničke radove. I stalno se vraćati. Kao što se i ja vraćam s veseljem.”
![](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2017/09/810c9633/1cupavac.jpg)
Uz fotografije ovih neodoljivih slastica, ostaje nam samo zaputiti se u Teslinu na kolače koji izgledaju senzacionalno, a takvog su i okusa.
![](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2017/09/dcf0ed64/21688373-132381970723855-3582591637840598906-o.jpg)