Suzy Josipović Redžepagić kuha samo za vas

| Wine and dine |

Mama zna!

 

Suzy Josipović Redžepagić, autorica najprodavanije domaće kuharice u 2012. Mama zna! uskoro počinje s kulinarskim poslijepodnevnim druženjima.

U petak 1. veljače od 17 do 20 sati na redu je prva radionica koja će se odvijati u prostorijama Centra za kulturu prehrane u Nazorovoj ulici 18 u Zagrebu.

Na prvoj radionici Mama zna! zajedno se pripremaju i kušaju predjela tzv.  „mala jela“ poput jabuka pečenih u pršutu, paštete od gorgonzole i oraha ili tapenade. Kako i priliči predjelima, oni su prvi,  na slijedećim radionicama pripremati će se juhe i jela sa žlicom, mesna i riblja jela, mijesiti će se tijesto i peči kruh, pripremati jela s povrćem...

     „...Predjela ne smiju biti preobilna i prezasitna, trebaju biti samo uvod u „poeziju“ koja slijedi, trebaju potaknuti apetit i želju vaših najmilijih, zaintrigirati ih te oduševiti izgledom i okusom. Iako osobno ne volim previše aranžirati i ukrašavati tanjure s jelom (više sam koncentrirana na sam okus i kvalitetu jela), slažem se da predjela trebaju lijepo izgledati (sklad boja, decentno i minimalističko slaganje i dekoriranje). Predjelima posvećujem posebnu pažnju jer već samim izborom predjela volim iznenaditi i oduševiti ukućane i goste... Mislim da predjela, možda najviše od svih jela, određuju kreativnost i znanje kuhara, ali i njegovo raspoloženje i stil  te naravno i onog koji jede, jer obrok uvijek treba prilagoditi njemu. Predjela određuju i smjer objeda, jer moraju biti gastronomski pravilno odabrana da bi se uklopila u cjelinu objeda te ostavljaju prvi dojam na onoga kome su servirana. Uglavnom se spravljaju brzo i jednostavno, samo uvijek  treba imati svježe namirnice. One su osnova svega – iako kažu da pravi kuhar i s lošim namirnicama umije pripraviti izvrsno jelo, a da svježe namirnice u rukama lošeg kuhara postaju ne jestive, istina je da s lošim namirnicama rijetko možemo pripremiti sjajno jelo. Svježe namirnice same su po sebi ukusne...“ dio poglavlja O predjelima iz kuharice Mama zna!

Radionica Mama zna! kulinarska je radionica koja uključuje predstavljanje kuharice te zajedničko sudjelovanje u pripremi različitih jela, prezentaciju i degustaciju pripremljenih jela.

Za rezervaciju sudjelovanja na radionici svi zainteresirani mogu se javiti na broj telefona 091 481 4466 ili na mail: info@kulturaprehrane.hr ,a za više informacija o Centru za kulturu prehrane  posjetite http://www.kulturaprehrane.hr/