Stigla je sezona krafni: donosimo vam recept za najbolje homemade krafne

| Wine and dine |

Donosimo vam recept za krafne

Krafne su svima jedno od omiljenih slastica. Mekano tijesto, fino punjenje i šećer u prahu čine savršenu kombinaciju za eksploziju okusa u ustima. Naime ovih dana su krafne zaista skupe, a cijene im znaju dosezati i do 4 eura po komadu. Dobra je vijest kako vrlo ukusne krafne možete napraviti i kod kuće. Mi vam u nastavku donosimo recept za vrlo ukusne homemade krafne.

Donosimo vam recept za krafne

Recept za krafne
Sastojci:
6 žumanjaka
4 dag šećera
korica 1 limuna
malo soli
2 žlice ruma
4 dl mlakog mlijeka
7 dag ulja
3 dag uzdignute germe (3/4 kockice germe)
85 dag glatkog brašna
Izradite germu. U zdjeli izmiksajte žumanjke i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Zatim dodajte naribanu koricu limuna, malo soli i 2 žlice ruma te sve dobro izmiksajte. Nakon toga u smjesu dodajte mlako mlijeko, ulje i uzdignutu germu i ponovno dobro izmiksajte. Na kraju postepeno dodajte brašno dok ne dobijete glatko tijesto. Stavite ga na toplo da se diže. Nakon što se tijesto diglo, prebacite ga na pobrašnjenu dasku, razvucite ga na debljinu prsta. Oblikujte krafne pomoću čaše koje ste prethodno namočili u rum. Oblikovane krafne stavite na površinu posutu brašnom te pokrite s krpom. Kada se krafne dignu to jest poprime dvostruki volumen spremne su za pečenje. Pecite ih u srednje zagrijanom ulju. Prilikom pečenja,  jednu stranu pecite oko pola minute poklopljenu, a drugu stranu do pola minute otklopljenu. Kada krafne poprime zlatnu boju one su gotove te ih stavite na papirnatu salvetu da upiju višak masnoće. Krafne možete puniti s vašim omiljenim punjenjem (pekmez, čokolada, Nutella…). Za kraj ih pospite štaub šećerom.