
Vjerojatno ne postoji osoba koja ne voli čokoladu, a posebice souffle. Topli čokoladni kolač odlično se slaže uz sladoled ili neko voće, a mogli bismo ga jesti svakoga dana. Osim što je iznimno fin, vrlo ga je lako napraviti što je uvijek veliki plus. U nastavku vam donosimo recept za najbolji čokoladni souffle koji će vam uspjeti baš svakoga puta.

Recept za čokoladni souffle
Sastojci:
- 115 g tamne čokolade
- 60 g maslaca
- 3 jaja
- 40 g šećera
- 1 vanilin šećer
3 bjelanjka istucite u dva navrata dodajte šećer. Zatim u smjesu dodajte i vanilin šećer. Na pari otopite čokoladu i maslac. Kada se to otopilo dodajte tri žumanjka. Lagano umutite, a zatim dodajte u bjelanjke. Keramičke posudice za souffle dobro premažite putrom i šećerom jer to će pomoći souffleu da se digne i onda stavite da se peče na 205 stupnjeva 10 minuta. Poslužite dok je još vruće uz kuglicu sladoleda i šumsko voće.