![Ratatouille](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2014/06/abac5cc2/page11111111111111111111111111111111111111111111111111.jpg)
Bogatstvo okusa koje dolazi iz mnoštva povrća i začina koje sadrži provanski specijalitet svjetskog glasa, ratatouille, razlog je zbog kojeg obožavamo ovo jelo. Ratatouille se može jesti i u ljetnim i u zimskim mjesecima, a zbog svojeg zdravog sastava uz minimalno masnoća posebno je poželjno niskokalorično jelo za sve koji su u procesu mršavljenja, ali i one koji žele ostati fit i hraniti se kvalitetno.
Sastojci:
1 crvena paprika
1 žuta paprika
2 tikvice
1 patlidžan
1 luk
2 rajčice
200ml umaka ili soka od rajčice
Bosiljak
Sol i papar
Najprije očistite paprike od koštica, odstranite sjemenke i membrane i narežite na male kockice. Tikvice, patlidžan i luk također nasjeckajte na male komadiće. Kako biste lakše ogulili kožu s rajčica, stavite ih na kratko u kipuću vodu, a nakon toga ih izvadite, odstranite kožu i narežite na malo veće komade. Povrće stavite kuhati na srednje jakoj vatri i pustite da se kuha otprilike 15-tak minuta dok ne vidite da je povrće omekšalo. Dok se ono kuha, ubacite začine po želji. Mi smo koristili bosiljak, sol i papar. Kad vidite da je povrće gotovo, izvadite ga iz lonca i ostavite u drugoj posudi. Tekućinu u loncu pustite da još jednom proključa i da se kuha još 20 minuta. Nakon toga bi tekućina trebala biti dosta gusta. Dobiveni umak prođite kroz cijedilo, a zatim ga prelijte po skuhanom povrću. Po želji poslužite topli ili hladni ratatouille.
Novi #sexydoljeta recept kuhamo sutra. Dobar tek!
![](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2014/06/437b91fd/ratatouille-1.jpg)