
Svaki put kad smo u žurbi i zaista nemamo vremena provoditi vrijeme u kuhinji, sjetimo se nekih od legendarnih jela s tjesteninom. Ne samo da se mogu pripremiti u rekordnom roku, nego su k tome još i prefina. No, kako se već skoro puna dva mjeseca strogo držimo zdrave kuhinje u okviru našeg nagradnog natječaja nazvanog #sexydoljeta gdje biramo zdrave namirnice, omiljene recepte s tjesteninom ipak moramo prilagoditi našim novim prehrambenim navikama. Za današnji #sexydoljeta ručak kuhamo špagete s pestom genovese ili kako se još popularno kaže, špagete a la genovese. Ovo omiljeno jelo tradiconalne talijanske kuhinje često se nađe na našem jelovniku. No, u skladu s navedenim, običnu bijelu tjesteninu zamijenili smo s integralnom verzijom, a i smanjili smo uobičajenu količinu ribanog parmezana koji ide na kraju.
Sastojci:
Integralni špageti
Maslinovo ulje
1 svežanj svježeg bosiljka
Peršin (sitno nasjeckani)
4 glavice češnjaka
1 mala žlica soli
Tvrdi ovčji sir (naribani)
Parmezan
Najprije pripremite umak, tj. pesto. U jednu posudu složite sitno nasjeckani bosiljak, peršin, češnjak i sol. Zdrobite sve sastojke i dodajte 1-2 žlice maslinovog ulja. Miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu i željenu gustoću. Ubacite parmezan i malo naribanog tvrdog ovčjeg sira i dodajte još jednu malu žlicu maslinovog ulja. Ponovno sve miješajte dok ne postignete pravu gustoću pesta. U drugoj posudi skuhajte tjesteninu i dok je topla prelijte pestom. Dekorirajte tanjur svježim bosiljkom i po želji prospite malo parmezana. Novi #sexydoljeta recept kuhamo i sutra. Dobar tek!
