Savršena zimska salata koju obožavamo

| Wine and dine |

Savršena zimska salata od kelja

Savršena zimska salata idealna je za lagane zimske večeri, no ujedno ona će vas zaštiti od dosadnih prehlada pomažući imunitetu da se obrani od bolesti. Veoma ju je lako napraviti, a za nju vam je potrebno samo nekoliko sastojaka. Iako je riječ o pomalo neobičnim sastojcima za salatu, neka vas to ne razuvjeri – provjereno je ukusna i nimalo dosadna!

SASTOJCI (za 4 osobe)

  • 2 glavice kelja
  • 1 šalicu kumkvata (patuljastih naračni)
  • ¼ šalice pistacija
  • 1 šalica slane ricotte
  • ½ šalice melase šipka
  • ¼ šalice soka od limuna
  • ¼ šalice meda
  • ¼ šalice maslinovog ulja
  • ¼ šalice vode
  • ½ žlice papra
  • soli (po volji)

UPUTE ZA DRESSING

Izmiješati zajedno melasu od nara (šipka), med, sok od limuna, maslinovo ulje, vodi, crni papar i sol.

UPUTE ZA SALATU

Operite i nasjeckajte kelj na tanke trake. Tostirajte pistacije na 160°C u pećnici na 20 minuta dok ne postanu zlatne. Izrežite kumkvat na četvrtine. Raskomadajte ricottu na komade koje mogu bit zalogaji. Ubacite dressing i sve sastojke, osim ricotte, zajedno u zdjelu za miješanje. Kad se dobro promiješaju servirajte na tanjur s ricottom posipanom po vrhu.