Savršena zimska salata idealna je za lagane zimske večeri, no ujedno ona će vas zaštiti od dosadnih prehlada pomažući imunitetu da se obrani od bolesti. Veoma ju je lako napraviti, a za nju vam je potrebno samo nekoliko sastojaka. Iako je riječ o pomalo neobičnim sastojcima za salatu, neka vas to ne razuvjeri – provjereno je ukusna i nimalo dosadna!
SASTOJCI (za 4 osobe)
- 2 glavice kelja
- 1 šalicu kumkvata (patuljastih naračni)
- ¼ šalice pistacija
- 1 šalica slane ricotte
- ½ šalice melase šipka
- ¼ šalice soka od limuna
- ¼ šalice meda
- ¼ šalice maslinovog ulja
- ¼ šalice vode
- ½ žlice papra
- soli (po volji)
UPUTE ZA DRESSING
Izmiješati zajedno melasu od nara (šipka), med, sok od limuna, maslinovo ulje, vodi, crni papar i sol.
UPUTE ZA SALATU
Operite i nasjeckajte kelj na tanke trake. Tostirajte pistacije na 160°C u pećnici na 20 minuta dok ne postanu zlatne. Izrežite kumkvat na četvrtine. Raskomadajte ricottu na komade koje mogu bit zalogaji. Ubacite dressing i sve sastojke, osim ricotte, zajedno u zdjelu za miješanje. Kad se dobro promiješaju servirajte na tanjur s ricottom posipanom po vrhu.