Savršena blagdanska torta bez brašna

| Wine and dine |

Uz količinu pažnje koja se u zadnje vrijeme poklanja hrani koja ne sadrži gluten, Louie Cafe & Kitchen odlučio je u ovo božićno vrijeme svima koji iz zdravstvenih ili lifestyle pobuda ne žele konzumirati brašno, pokazati kako se rade svečani kolači bez brašna, pravi showstopperi kako bi rekli na British bake offu.

Louie cafe & kitchen

Iako je uvriježeno mišljenje da su kolači bez brašna uglavnom čokoladni, raznolikost okusa se i kod njih postiže cijenjenim namirnicama popust badema, oraha, citrusa i bijele čokolade te sira. Slastičari iz Louie Cafe & Kitchena pripremili su prema tom principu slastice bez brašna: kokos mousse tortu s rumom, tortu s matchom, bijelom čokoladom i bademima, šnite od limuna i oraha te čokoladnu tortu s ganacheom

Danas vam donosimo jedan recept kojeg MORATE ove blagdane kušati - neće vam biti žao.

Louie cafe & kitchen

Louie Cafe & Kitchen torta s matchom, bijelom čokoladom i bademima:

Krema:

  • 200 g krem sira
  • 100 g otopljene i ohlađene bijele čokolade
  • 2 velike žlice šećera u prahu

Čokoladu otopiti na pari uz konstantno miješanje pa ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu. Sve sastojke mikserom dobro izmiješati i nanijeti na tortu sa svih strana. Ostaviti 2 žlice kreme pa dresirkom ukrasiti površinu torte. U blenderu u prah izblendati 2 velike žlice matche i 2 velike žlice mljevenih blanširanih badema. Nanijeti na stranice torte kao dekoraciju.

Louie cafe & kitchen

Podloga:

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 1 velika žlica matche
  • 5 žutanjaka
  • 5 bjelanjaka
  • 225 g krem sir (ABC ili Philadelphia)
  • 100 g blanširanih, mljevenih badema
  • 280 g bijele čokolade
  • žličica vanilije
  • 6 velikih žlica šećera u prahu

Pećnicu zagrijati na 175 stupnjeva, kalup za tortu promjera 26 cm obložiti papirom za pečenje. Bijelu čokoladu natrgati na male komade pa zaliti slatkim vrhnjem u kojem ste zakipili žlicu matche. Ostaviti minutu pa pjenjačom izmiješati glatku smjesu. Ostaviti da se ohladi. Bjelanjke istući u čvrst snijeg. Žutanjke pjenasto umiksati sa šećerom, dodati krem sir, smjesu čokolade i matche, bademe te na kraju lagano špatulom umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći oko 40 minuta. Pustiti da se potpuno ohladi pa filati.

Louie cafe & kitchen