Zamrzavanje orašastih plodova? Da, definitivno. Zašto? Najbolje dugotrajno skladištenje orašastih plodova nije ostava (špajza) nego zamrzivač, isključivo zato što svi orašasti plodovi sadrže mnogo ulja, a na svjetlu i toplini se upale – užegnu. Iako ih upravo to ulje čini tako ukusnima, oni imaju tendenciju da apsorbiraju mirise iz svog okruženja. Zato ih je najbolje spremiti u neprozirne posude i staviti u frižider ili zamrzivač. Niske temperature usporavaju i sprečavaju užeglost dok ih tamni prostor dodatno štiti od štete nastale svjetlošću. Oni ne sadrže mnogo vode, tako da zamrzavanjem ne gube ni na svojoj strukturi ni okusu. Probajte i uvjerite se sami!
Najnoviji članci
-
Dosta vam je zatrpanih turističkih destinacija? Ovo ...
-
Imate problema s ekcemima? Saznajte kako ih prepoznati ...
-
Spicy rigatoni tjestenina je idealan cheat meal: Donosimo ...
-
CineStar slavi rođendan: U srijedu možete u kino za ...
-
Izdvajamo najbolje komade koje trenutno možete uloviti ...
-
Omiljeni francuski parfemi su stigli i na naše tržište, ...