Recept za savršene lješnjak keksiće idealan je za pred blagdane

| Wine and dine |

Bliže nam se blagadani, a vikendi su idealno vrijeme za pripremati slastice, pogotovo suhe kolačiće koji mogu stajati i biti spremni u kutiji za vaše goste, ali naravno i za vas i vašu obitelj. Rađenje kolačića defintivno je dio predblagdanske tradicije, a mi vam danas donosimo recept za Lješnjak keksiće od poznate food blogerice Tihane Koprek s bloga Just Cake The Cupcake. S obzirom da je KitchenAidova ambasadorica, Tihana u pripremi svojih kesića koristi razne KitchenAidove aparate.

Tihana Koprek s bloga Just Cake the Cupcake

Lješnjak Keksići

Sastojci za cca. 25 keksića:

50 g šećera

100 g maslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi

150 g oštrog brašna

pola štapića vanilije

prstohvat soli

100 g lješnjaka

100 g čokolade

par lješnjaka

Lješnjak keksići uz KitchenAid

Priprema:

U KitchenAid Artisan mikser staviti šećer, maslac i sjemenke vanilije. Miksati dok se ne stvori jednaka smjesa i svi se sastojci ne spoje, u tom procesu dodati prstohvat soli. Vrlo je bitno da je maslac sobne temperature jer ukoliko pokušate miksati hladni maslac postoji mogućnost da se on neće dobro razraditi i samim time keksići neće ispasti savršeni.

Mikser staviti na najmanju brzinu i dodavati brašno. Miksati lagano dok smjesa ne izgleda kao s krušnim mrvicama.

Lješnjak keksići uz KitchenAid

Lješnjake kratko popržiti te ih u KitchenAid sjeckalici usitniti i ubaciti u smjesu. Špatulom promiješati i sipati na lagano pobrašnjenu površinu te spojiti u jednu cjelinu tj. kao salamu i zamotati u prozirnu foliju. Staviti u zamrzivač na 30 min i upaliti pečnicu na 180 stupnjeva.

KitchenAid Artisan mikser

Nakon pola sata izvaditi iz folije i rezati na ploške širine cca 1 cm i staviti na papir ili na silikon za pečenje. Peći na 180 stupnjeva, cca 20 minuta dok ne porumene. Nakon toga treba zvaditi kolačiće iz pećnice te ih maknuti s pleha i ostaviti da se malo ohlade i očvrsnu.

KitchenAid Artisan mikser

Rastopiti čokoladu u KitchenAid termo posudi na maksimalno 38 stupnjeva °C i svaki keksić umočiti do pola. Na toplu čokoladu posipati nasjeckane lješnjake i pustiti da se ohladi na papiru za pečenje. Čuvati u zatvorenoj kutiji do tjedan dana, ali cete ih sigurno i prije pojesti. Kompletnu ponudu KitchenAid artikala mozete pronaci u trgovini Harvey Norman ili na njhovom web shopu. 

Lješnjak keksići uz KitchenAid