Pizza napravljena s korom od tikvica nikad nije izgledala, zvučala, ni bila bolja! Jednostavno je morate probati napraviti, pojesti i zaboraviti na obično tijesto. K tome se uopće nećete morati brinuti o kalorijama i unosu viška škorba.
Za recept smo doznali putem genijalne kulinarske stranice tastemade.com, koja nas je upoznala s jednim od najboljih zdravih recepata s kojim smo se ikada susreli. Cure nam sline, evo što vam je potrebno:
Sastojci za tijesto:
- 4-6 tikvica (naribanih da dobijete 4 šalice)
- 1 žličicu soli
- 1/3 šalice naribanog parmezana
- 1/4 šalice brašna od slanutka
- 1/3 šalice naribanog kozjeg sira
- 1 češanj češnjaka, dobro stisnuti
- 1 žličicu suhog origana
- 1 žličicu suhog bosiljka
- 1 jaje
- malo maslinovog ulja za podmazivanje
Upute:
- Zagrijte pećnicu na najvišoj temperaturi s podlogom za pizzu (ako posjedujete kamenu). U veliku zdjelu stavite naribane tikvice i žličicu soli te ostavite da ostoji 10-15 minuta.
- Istisnite viška tekućinu iz tikvica pomoću čiste kuhinjske krpe ili gaze te odbacite dobivenu tekućinu.
- Smjesu koju ste dobili od tikvica stavite u posudu i dodajte parmezan, brašno od slanutka, kozji sir, češnjak, origano, bosiljak i jaje te sve zajedno pomiješajte.
- Dobiveno tijesto razvljajte na aluminijsku foliju s dodatkom maslinovog ulja na maksimalnu debljinu od 8 milimetara u obliku prave pizze sa zadebljanim rubom.
- Zatim zajedno s folijom prebacite tijesto na zagrijanu podlogu u pećnicu i pecite 8-10 minuta do trenutka kada vanjska korica krene biti lagano smeđe boje.
- Zatim tijesto izvadite te dodajte svoje omiljene sastojke na nju – nakon 4 minute pečenja vrijeme je da kušate najbolju zdravu pizzu na svijetu.
Ako vas zanima kako to izgleda kada stvarno to netko ispeče kliknite OVDJE.