Chefovi Branko Ognjenović i Dario Lide iz Akademije Majstor kuhar, ambasadori Electroluxa na ovogodišnjem su Food Film Festivalu Zagreb pripremali raznovrsne slane i slatke delicije.
Jedno od najtraženijih jela bile su upravo tortice od piletine na kremi od crvene paprike pa vam i donosimo njihov jednostavan recept:
Za 4 osobe
Pileći file – 500 g
Luk – 100 g
Paprika rog – 100 g
Češnjak – 10 g
Mlijeko – 500 ml
Jaja – 4 kom
Brašno oštro – 100 g
Brašno glatko – 100 g
Prašak za pecivo – 10 g
Sol – po želji
Papar – po želji
Crvena paprika – po želji
Chili – po želji
Vlasac – 1 vezica
Maslinovo ulje – 50 ml
Mileram – 100 g
Pileći file narezat na kockice te začiniti sa soli, paprom i maslinovim uljem. U tavici kratko prepeći piletinu. Kada je piletina pečena, izvadit je da se ohladi, a na tavi prepržiti sitno sjeckani luk, češnjak i papriku rog, podliti s temeljcem ili vodom i kuhati na laganoj vatri 20 minuta. Dodati začine sol papar, chili i crvenu papriku te još kratko prokuhati.
Kada je paprika gotova, pomoću štapnog miksera napraviti kremu od paprike. U posudi odvojiti žumanjke od bjelanjaka. U žumanjke dodati mlijeko, brašno, prašak za pecivo, sol i sitno sjeckani vlasac te napraviti gušće lijevano tijesto. Kada ste dobili jednoličnu smjesu, dodati kockice piletine i čvrsti snijeg od bjelanjaka. Kada je smjesa za tortice gotova, potrebno ju je rasporediti u prethodno namašćene kalupove za muffine te staviti u zagrijanu pećnicu na 200° i peći 10 minuta.
Gotove tortice servirati na podlozi od paprike te na torticu staviti žlicu milerama. Po želji dekorirati sa sitno sjeckanom crvenom paprikom i vlascem te poslužiti.