Zdrav obrok pun proteina, a uz to je niskokaloričan i jednostavan za pripremu. Donosimo vam recept koji ćete zavoljeti.
Tražite jelo bogato vlaknima i bjelančevinama koje je prikladno za svako doba dana, a izuzetno lako ga je pripremiti? Potraga je završena, jer smo ga za vas već pronašli.
S ovim receptom ne samo da ćete pripremiti ukusno, zdravo i lagano jelo, već će ono biti gotovo u manje od sat vremena, a najbolje od svega je to što ga možete pripremiti dan ranije za sljedeći dan. I da, ovo jelo prikladno je i za vegane.
Sadrži samo 400 kalorija, a napravljeno je od tofua, slatkog krumpira (batata) i paprike. Pružit će vašem organizmu 34 grama proteina i gotovo 8 grama vlakana.
Sastojci:
- 2 bloka tofua
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 čajna žličica češnjaka u prahu (ili 1 češanj češnjaka protisnut)
- 1/2 čajna žličica ribanog đumbira
- 1/2 čajna žličica morske soli
- 2 paprike (1 crvena, 1 žuta narezana na kockice)
- 1 veliki slatki krumpir, batat (narezan na kockice)
- Dodatno: sol i papar po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Tofu stavite u srednje veliku posudu i prelijte sa žličicom maslinovog ulja. Dodajte češnjak, ribani đumbir i morsku sol te sve skupa pomiješajte i stavite na stranu.
Narežite paprike i slatki krumpir te prelijte s preostalim maslinovim uljem. Rasporedite ih u vatrostalnu zdjelu (kalup) zajedno s pripremljenim tofuom.
Pecite 20 minuta, zatim promiješajte i pecite još 10 minuta dok kockice slatkog krumpira ne omekšaju. Začinite sa soli i paprom.