Tko ne smije konzumirati bijelo brašno ili mliječne proizvode, ovi slani muffini su sjajna opcija malih zalogaja. Hvala na receptu gospođi Biserki Smolić.
Recept: Slani muffini
Za 12 muffina
Mjerna jedinica: 1 čaša od 2 dcl
Temperatura pećnice: 200 C
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja: 25 minuta
- 1 čaša kukuruznog brašna
- 1 čaša pirovog brašna
- 2 čaše jogurta (može i sojino, kozje...)
- ½ čaše ulja (suncokretovo, ali može i kokosovo…)
- 1 žličica soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 cijela jaja
- 200 g svježeg sira (može i kravlja, ali ili ovčja feta)
- Naribana gauda, parmezan, šunka… - sve opcije mogu
Pomiješajte sve sastojke i izmiksajte u glatko tijesto. Nauljite i pobrašnite kalupe za muffine i sipajte u svaki kalup do 2/3 visine. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200 C. Prvih 15 minuta upalite donji grijač, a slijedećih 10 minuta i gornji i donji grijač.