Recept Davida Skoke za blagdane: Tuna s lardom, kremom od kukuruza i salatom od koromača i nara

| Wine and dine |

Tuna u lardu

Prije nekoliko dana otvoren je Kotanyi Gorumet klub na kojem su neki od najpoznatijih domaćih chefova i gastronama pripremali blagdanska jela. Obećali smo vam donijeti recepte, pa danas nastavljamo s receptom istarskog chefa odličnog restorana Batelina i našeg jedinog chefa koji je dobio vlastitu emisiju na kulinarskom TV kanalu 24kitchen - Davida Skoke. David je povdom otvorenja Kotanyi kluba napravio tunu s lardom, kremom od kukuruza i salatom od koromača i nara, a u nastavku pronađite recept za ovo odlično jelo. 

Sastojci:  

  • Svježa tuna 600g
  • Lardo 150g
  • Kukuruz šećerac 300g
  • Mlijeko 1l
  • Kurkuma 1 jušna žlica
  • Koromač korjen 300g
  • Nar/šipak 1 kom
  • Maslinovo ulje 100g 
David Skoko sa svojim jelom

Tunu odkostiti, isfiletirati i narezati na kockice. Lardo narezati na prozirne fete i omotati svaku kockicu tune. Kuhati kukuruz šećerac u mlijeku dok se skroz ne omekša, začiniti solju, paprom i kurkumom te u stolnom blenderu napraviti finu kremu.

Koromač mandolinom narezati na tanko te staviti u vodu s puno leda da se "kristalizira". Očistiti nar te pomiješati s korjenom koromača te začiniti.

Tunu peći samo s jedne strane te položiti na kremu od kukuruza te garnirati salatom od koromača i nara. Dobar tek!