Prije nekoliko dana otvoren je Kotanyi Gorumet klub na kojem su neki od najpoznatijih domaćih chefova i gastronama pripremali blagdanska jela. Obećali smo vam donijeti recepte, pa danas nastavljamo s receptom istarskog chefa odličnog restorana Batelina i našeg jedinog chefa koji je dobio vlastitu emisiju na kulinarskom TV kanalu 24kitchen - Davida Skoke. David je povdom otvorenja Kotanyi kluba napravio tunu s lardom, kremom od kukuruza i salatom od koromača i nara, a u nastavku pronađite recept za ovo odlično jelo.
Sastojci:
- Svježa tuna 600g
- Lardo 150g
- Kukuruz šećerac 300g
- Mlijeko 1l
- Kurkuma 1 jušna žlica
- Koromač korjen 300g
- Nar/šipak 1 kom
- Maslinovo ulje 100g
Tunu odkostiti, isfiletirati i narezati na kockice. Lardo narezati na prozirne fete i omotati svaku kockicu tune. Kuhati kukuruz šećerac u mlijeku dok se skroz ne omekša, začiniti solju, paprom i kurkumom te u stolnom blenderu napraviti finu kremu.
Koromač mandolinom narezati na tanko te staviti u vodu s puno leda da se "kristalizira". Očistiti nar te pomiješati s korjenom koromača te začiniti.
Tunu peći samo s jedne strane te položiti na kremu od kukuruza te garnirati salatom od koromača i nara. Dobar tek!