Raspucanci su nam omiljeni božićni kolačići: otkrivamo vam recept

| Wine and dine |

Donosimo vam recept za raspucance

Još nas samo dvadesetak dana dijeli od Božića. Pripreme polako, ali sigurno počinju. Prva adventska svijeća je upaljena, domovi su okićeni, lampice svijetle… Božići duh osjeti se na svakom koraku, a posebno ga osjete naši okusni pupoljci. Predbožićno vrijeme rezervirano je za fine zimske specijalitete. Najviše se veselimo kolačima, a naši najdraži kolačići definitivno su raspucanci. U nastavku vam donosimo recept za čokoladne raspucance.

Donosimo vam recept za raspucance

Recept za čokoladne raspucance
Sastojci:
- 220 g čokolade za kuhanje
- 55 g maslaca
- 100 g šećera
- 2 jaja
- pola žličice praška za pecivo
- malo ruma
- prstohvat soli
- šećer u prahu

Pomiješati brašno i sol u zdjeli. Rastopite čokoladu i maslac na pari. Jaja sa šećerom i rumom dok umutite dok smjesa ne posvijetli. U jaja stavite rastopljenu čokoladu te promiješajte laganim pokretima dok se smjese ne sjedine. Ručno umiješati dio po dio brašna dok se smjesa ne sjedini. Uliti smjesu u posudu, prekriti je folijom i ostaviti u hladnjaku najmanje 4 sata dok smjesa ne postane jako tvrda. Zagrijati pećnicu na 170°. Izvaditi smjesu iz hladnjaka i žličicom napraviti male kuglice smjese (neka budu promjera otprilike 2,5 cm) koje ćete dodatno oblikovati rukama. Uvaljati ih u šećer u prahu te ih slagati s dosta razmaka na pleh s papirom za pečenje. Peći 10 minuta.