Ne biste vjerovali, no nedjeljom navečer u Zagrebu teško je pronaći dobar restoran koji je otvoren. Kako ne bismo opet jele pizzu, protiv koje dakako nemamo ništa protiv, kolegica Anamaria iz redakcije i ja zaputile smo se u potragu u kojoj bi uživala i naša nepca. Tako smo igrom slučaja koji se zove „od sestre frendica, njezina sestra koja je od kuma s tatine strane blizanka je bila tamo i rekla da je hrana fenomenalna“ odlučile otići u Il Secondo, talijanski restoran koji se nalazi na Aveniji Dubrovnik 12 i radi nedjeljom čak do 23 sata.

Il Secondo je restoranski „brat“ poznatom i slavnom restoranu Boban koji se nalazi u centru Zagreba. Iako si na trenutke nalikuju, jasno ih razlikuje ambijent i ponuda hrane. Ovaj romantičan te oku i nepcu ugodan resotran nudi široku ponudu talijanskih jela - od bruschetta i carpaccia, salata i juha, do svih vrsta domaćih svježih tjestenina te mesnih i ribljih jela i nevjerojtanih slastica. Uz to, bogat meni prati i širok asortiman domaćih i stranih vina. Ako vas još nismo osvojili, napomenut ćemo kako sami peku svoju kruh i grissine, prave svoju tjesteninu te kada naručite rižoto sa škampima i tartufima doista i dobijete škampe i tartufe, a ne kozice i tartufatu kao što je slučaj u mnogim restoranima.

Interijer je izuzetno zanimljiv, topao i primamljiv – niz različitih stolica i dugačka klupa koja se proteže kroz cijeli restoran te smeđi tonovi koji prevladavjaju, restoranu daju dašak one prave talijanske taverne, čineći atmosferu domaćom i ugodnom za mala i velika druženja. Osim glavne sale u kojoj se nalazi 90 sjedećih mjesta, Il Secondo ima i odvojenu prostoriju za 26 gostiju koji žele uživati u privatnim domjencima i proslavama te vanjsku terasu koja će vas u ovo proljetno vrijeme sigurno oduševiti.

Ako vas zanima naš jučerašnji menu on se sastojao od predjela, glavnog jela i deserta, točnije od:
- Bruschette sa svježom rajčicom, bosiljkom i maslinovim uljem
- a. Gnocchi mari e monti (losos, kozice, vrganji, šampinjoni, umak od rajčice, vrhnje, worcester, konjak)
- b. Risotto agli scampi e tartufo (škami, svježi tartuf, tikvice, bosiljak, rajčica)
- a. Torta od krem sira i malina
- b. Torta „Il Secondo“ (ledena torta, badem, karamela, čokolada)
Ovoga smo se puta odlučile za vegetarijanska jela, no mesojedi ne očajavajte! Sljedeći put na redu je biftek.
Za kraj pogledajte našu Instagram sliku jela koja je jedva nastala jer smo se uhvatile vilica prije nego mobitela. Vjerujte nam na riječ, sljedeću nedjelju ako želite nešto dobro pojesti zaputite se u Il Secondo. Zapravo i ne morate čekati nedjelju, učinite to već danas. Dobar tek!
