![](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2016/10/18797bae/food-1034608-1280.jpg)
Ima li ljepšeg načina da proslavimo dolazak jeseni od uživanja u fantastičnim jelima uz ugodno društvo? Kada to možemo svaki dan i to po cijeni od samo 100 kuna, život odmah postaje ljepši! Gastro manifestacija Tjedan restorana održat će se u periodu od 07. do 16. listopada 2016. godine, a sudjelovat će restorani s područja cijele Hrvatske. 84 restorana provjerene kvalitete potruditi će se da punih 10 dana uživamo, slavimo, veselimo se i biramo. A izabrati nam neće biti tako lako jer birati ćemo između 756 predjela, glavnih jela i deserta, uz uključenu čašu vina ili aperitiv. Jelovnici svih restorana sudionika manifestacije objavljeni su na web stranici Tjedna restorana.
![](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2016/10/8b92a4cb/pasta-1081128-1920.jpg)
Manifestacija Tjedan restorana već je šestu godinu za redom omiljen kod onih koji vole uživati u pravoj gastronomiji. Doživljava je se ne samo kao priliku da se posjete oni restorani koje tijekom godine niste u mogućnosti posjetiti, već je postala simbol za razdoblje kada svi organiziraju ugodna druženja s obitelji ili s prijateljima uz izvrsnu hranu. Svake je godine sve popularnija, a restorani su popunjeni do posljednjeg mjesta.
![](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2016/10/41206a9d/spaghetti-863304-1280.jpg)
Hoteli visoke kategorije uključuju se u akciju Tjedan restorana sa svojim hotelskim barovima. Pod sloganom “Na Koktel u Hotel”, za vrijeme trajanja Tjedna restorana Hrvatska, hotelski će barovi svakog dana 100 minuta, od 18.00 do 19.40 sati, nuditi koktele po promotivnim cijenama od 20 - 25 kn. Trend ispijanja koktela prije večere tako približavamo hrvatskoj publici, a ovog puta u akciji sudjeluju: Esplanade Zagreb Hotel (Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar), Hotel Arcotel Allegra Zagreb (Joe's Bar), Sheraton Zagreb Hotel (Cafe Imperial i Piano bar), Hotel Westin Zagreb (Diana Bar), Antunović Hotel (Joe's Bar), Hoteli Baška Voda, (Del Posto restaurant & bar).
![](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2016/10/5bf9ec00/noodle-1573876-1280.jpg)
84 restorana sudionika koji zadovoljavaju stroge kriterije organizatora u navedenom razdoblju gostima nude posebno osmišljene jelovnike. Svaki jelovnik je slijed od tri jela (predjelo, glavno jelo i desert) po fiksnoj cijeni od 100 kn. Većina restorana u ponudu uključuje aperitiv ili čašu vina. Vrijednost ponuđenih jela u redovitoj je ponudi minimalno 50% veća.