Par savjeta zbog kojih će vam rižoto baš svakoga puta ispasti savršeno

| Wine and dine |

Evo kako i kod kuće napraviti savršen rižoto

Uvriježena je poslovica da svaki dobar kuhar mora znati pripremiti dobar rižoto. Što se smatra dobrim rižotom? Onaj koji je kremast! Kako bi vam rižoto baš svaki put ispao savršen, u nastavku vam otkrivamo par savjeta zbog kojih ćete pripremiti rižoto za pamćenje.

Evo kako i kod kuće napraviti savršen rižoto

1. Za rižoto koristite isključivo ove vrste riže: Arborio, Carnaroli ili Vialone Nano jer one imaju puno škroba koji rižotu i daje tu kremoznost.
2. Rižu nikako nemojte ispirati jer time ispirete i škrob koji je ključan za svaki dobar rižoto.
3. Rižoto radite u jednoj tavi odnosno nemojte raditi umak zasebno, a rižu kuhati zasebno.
4. Prije nego što rižu zalijete tekućinom (idealno jušnim temeljcem), rižu kratko prepržite na malo masnoće - zastaklite je.
5. Što više miješajte rižoto kako bi se iz riže otpustio škrob zbog kojeg će vaš rižoto biti kremast.
6. Na samom kraju kuhanja rižota, u rižoto dodajte kockicu maslaca i šalicu naribanog parmezana, za dodatnu kremoznost.