Originalni hrvatski proizvod proglašen najboljim u luksuznoj londonskoj kući Harrods

| Wine and dine |

Golden Olive Oil

Golden olive oil - maslinovo ulje sa listićima čistog zlata, proizvod hrvatske tvrtke Kreativni laboratorij d.o.o., proglašeno je na ovogodišnjoj konferenciji ''The Harrods Food Supplier Conference'' luksuzne robne kuće Harrods za “Najbolji ekskluzivni proizvod 2013.”

Golden Olive OilGolden Olive Oil
Golden Olive Oil

"Kreativni Laboratorij", inače proizvođač mnogih unikatnih i ručno izrađenih luksuznih i originalnih hrvatskih proizvoda, ovime je ponovno osvojio svijet. Nakon uspješnog predstavljanja svojih proizvoda na sajmu luksuza u Dubaiu u veljači ove godine, ova velikogorička tvrtka je u rujnu potpisala ekskluzivni ugovor s londonskim Harrodsom, jednom od najluksuznijih i najvećih robnih kuća na svijetu. Među renomiranim markama iz cijelog svijeta poput Dom Perignona, Hermesa, Rolexa ili Hennessya od ove godine možete pronaći i hrvatski proizvod Golden Olive Oil – limitiranu seriju ekstra djevičanskog maslinovog ulja pomiješanog s listićima čistog zlata.

Golden Olive Oil
Golden Olive Oil Sense

Antonio Božić, direktor tvrtke i dizajner Golden Olive Oil proizvoda ovim povodom izjavio je: ''U stvaralačkom procesu izrade proizvoda, uz tim Kreativnog laboratorija aktivno sudjeluje i 13 različitih obrtnika i zanatlija iz Hrvatske. Ova nagrada potvrda je predanog dugogodišnjeg rada svih nas i predstavlja daljnji poticaj osnaživanju i očuvanju hrvatskih tradicijskih obrta i malih zanata u izumiranju, uključivanjem što većeg broja domaćih subjekata u proizvodnju i konceptualni razvoj tvrtke. Golden Olive Oil je zasad jedini hrvatski proizvod prisutan u Harrodsu koji je u konkurentnom okruženju uspio osigurati prepoznatljivost hrvatskog proizvoda. Takvo postignuće čini ovu nagradu i priznanje još većim i svjedoči o još jednom uspjehu hrvatskih tvrtki u svijetu.''

Golden Olive Oil
Golden Olive Oil

Golden olive oil (Zlatno maslinovo ulje) je 0,2 l ekstra djevičanskoga maslinovog ulja usklađenog mirisa i okusa ploda masline, ujednačene gorčine i pikantnosti s okusom badema, rajčice i sušenog voća, pomiješanog s listićima čistoga 24-karatnog zlata. Staklena bočica ulja zaodjenuta je u luksuzno izrađenoj drvenoj kutiji premazanoj crnim lakom visokog sjaja. Na kutiji se nalazi bravica za zaključavanje, a kutija sa Zlatnim uljem upakirana je u plišani etui. Uz proizvod kupac dobiva vlasničku karticu s rednim brojem ulja iz limitirane godišnje serije od 444 komada. 

Golden Olive Oil
Golden Olive Oil

Svi zahvati koji se izvode u izradi ovog proizvoda rade se ručno i produkt su nekolicine hrvatskih majstora (od kojih neki imaju tradiciju proizvodnje koja potječe još iz 1861. godine). Za izradu jednog kompletnog primjerka potrebno je više od 120 radnih sati.