Restoran Balon na gastro sceni oduvijek je bio sinonim za vrhunski gastro užitak, idiličan ambijent i ugodnu atmosferu, stoga ni ne čudi da je s godinama stekao epitet oaze u kojem uživaju sva čula i kojem se generacije zadovoljnih gostiju uvijek vraćaju. U novu sezonu restoran Balon ušao je s osvježenim interijerom, novom kartom jela te posebno pripremljenim menijem za popodnevna i večernja druženja koji će zadovoljiti nepca i onih najizbirljivijih.
Tako od sada u Balonu možete uživati u menijima za dvoje, odnosno, konceptu "to share" menija. Balon je pripremio tri zanimljiva menija koji se nude kao 3 koncepta raspoređena u 3 cjenovna razreda.
Meni 1 sastoji se od četiri vrste namaza kao predjela, a to su: aioli, namaz od maslina odnosno tapenada te namaza od sušenih rajčici i humusa, kao drugo priedjelo dolazi tatarski biftek, glavno jelo ovog menija su spare ribs svinjska rebrica sa sotiranim krumpirićem i toplim kremastim povrćem te torta ''Balon'' na umaku od vanilije kao desert.
Meni 2 možemo slobodno nazvati morskim menijem, a sastoji se od carpacia od hobotnice u limunu, rižota s grdobinom i pestom od rukole, tuna steaka na šalši uz povrće sa žara te semifredda od buče.
Meni 3 nešto je bogatiji i dolazi u čak osam slijedova, a uključuje bruschettu od foccacie s rajčicom i svježim bosiljkom, hladni Foie Gras na shifonadi uz cumberland umak, pohani crni rižoto na kremi od kajmaka, tiger kozice iz marinade na klicama, tagliatta biftek na rukoli sa listićima parmezana, mini burger u foccaci s azijskim umakom, tart od kruške i marzipana te čokoladna torticu s tartufima i sladoledom od pistachija.
Cijene menija su 280, 320 i 480 kuna, a osim novihmenija Balon je promjenio i cijelu kartu pa neka od novih jela uključuju filet lososa obložen s limun paprom na vrhnju s čilijem i umakom teriyaki, zanimljivi tatarski od tune mariniran soja umakom i sezamovim uljem s tostiranim kruhom i bučinim sjemenkama, pohane punjene masline s teletinom i puretinom na šalši, rižoto sa grdobinom i pestom od rikole, tiger kozice marinirane u marinadi od đumbira, soja umaka, umaka teriyaki i slatkog čilija, poslužene na svježim klicama, mini burger od junetine sušene suhim dozrijevanjem u pogači s azijskim umakom i "premium“ biftek s pjenicom od guščjih jetara.
Ovakva ponuda idealna je za sve one koji svoja druženja s prijateljima i najmilijima žele upotpuniti nezaboravnim gastro užitcima. Dugogodišnje iskustvo i brojni zadovoljni gosti pokazatelj su da restoran Balon uistinu je mjesto gdje vas očekuju istančani okusi u kojima će uživati svi istinski hedonisti. Osim izbora jela restoran Balon poznat je i po biranim vinima koji će se savršeno sljubiti s izabranim jelima.