![](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2017/08/c878b790/ladyegga-6x6.jpg)
Nutritivna vrijednost jaja ovisi o načinu na koji ih pripremate, a načini pripreme su gotovo pa beskrajni.
Uz meso i ribu namirnice su s najviše proteina. Jaja su također jeftin, lako dostupan i ukusan obrok.
![](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2017/08/5e7bc83a/raw-egg-consumption.jpg)
1. Jaje bi bilo najbolje konzumira sirovo, sadrži manje kalorija od prženog i daje više snage. Iako najbolji način za konzumaciju, može biti opasan, pa pazite na salmonelu.
![](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2017/08/369fa5f2/healthy-egg-recipes-for-breakfast3-1.jpg)
2. Poširana jaja također su dobar izbor jer ne zahtijevaju masnoće. Za njihovu pripremu treba malo iskustva pa se nemojte nervirati ako ne uspijete iz prve. Poširana jaja kuhaju se u vodi, ali bez ljuske.
![](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2017/08/9650c221/j1.jpg)
3. Kuhana jaja najbrži su i najjednostavniji način pripreme, a i s obzirom na to da sve hranjive tvari ostaju na jednom mjestu to je i najzdraviji način pripreme.
![](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2017/08/c1c780ac/j2.jpg)
4. Omlet, ukusan i zdrav doručak, u jaja možete dodati i povrće, bit će ukusnija i vašem organizmu dati više snage.
![](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2017/08/f085ab7e/j3.jpg)
5. Pečena jaja su jedan od najčešćih načina pripreme, a kao mu dodate slaninu bit će nešto kaloričniji, ali svakako ukusniji.