Guacamole umak meksičkog je podrijetla. Namaz od avokada poznatiji pod nazivom guacamole odličan je dodatak čipsu, super se slaže uz sirovo, svježe povrće, a jednako je ukusan i uz tost i poširano jaje. Mi smo Vam odlučili predstaviti nama najbolji recept za pravljenje guacamolea koji je vrlo zanimljivog okusa, a prednost ovog recepta jest njegova svježina.
Ono što Vam je potrebno za napraviti guacamole umak jest:
-1 zreli avokado (avokado je zreli kada je mekan na dodir)
-5 cherry rajčica
-mladi luk
-pola šalice jogurta
-sok od pola limuna
-sol
-papar
-curry
-kurkuma
-cimet
-vlasac
-origano
-slatka paprika
-chilli peperoncini
Avokado prerežite na pola i izdubite pomoću žlice. Meso od avokada stavite u zdjelicu te ga zatim zgnječite vilicom. Kada dobijete smjesu avokada koja će biti kašasta možete krenuti na začinjavanje avokada. Dodajte tri prstohvata soli, papra, slatke paprike, kurkume, curry-a, origana, vlasca, malo cimeta i chilli peperoncina po želji ovisno o tome koliko volite ljuto. Nakon začinjavanja u smjesu dodajte pola šalice jogurta i iscijeđeni sok od pola limuna te sve dobro promiješajte.
Na dasci za rezanje na sitno izrežite mladi luk i cherry rajčicu. Narezani luk i rajčicu dodajte u začinjenu kašu od avokada i sve dobro promiješajte kako bi se sjedinilo. Probajte kako bi vidjeli fali li što od začina.
Servirajte uz nachose ili uz tost i poširano odnosno jaje na oko.