Ljeto je gotovo ovdje, a najbolji način da pobjedite vrućine koje slijede jest idealno ledeno hladno piće u ruci. No ne morate se priviti uz znojan bar kako biste uživali u takvim pićima. Možete tresti, promiješati i sipati sami sebi (i prijateljima) ukusne ljetne koktele u udobnosti svoga doma. Nedavno smo saznali 5 koktel recepta od najbolje ocijenjenih restorana i barova na Manhattanu koji su jednostavno savršeni. Dakle, sljedeći put kada se nađete u prilici pripremiti koktel, ne zaboravite na ovih 5 idelanih recepata za koktele koji su prema odabiru najboljih NYC barova savršeni za ljetno opuštanje i hlađanje.
Pandan Milk Punch @ Betony
Sastojci:
- 3 litre soka od ananasa
- 1 litra zelenog čaja
- 400 grama Pandan lišća, izrezati u trake
- 2 litre mlijeka
- 1 litra soka od limete
- Vaše alkoholno piće po izboru
Upute:
U veliku zdjelu ili vrč pomiješajte sok od ananasa i zeleni čaj. U lonac srednje veličine stavite Pandan lišće i mlijeko te kuhajte dok gotovo ne zavrije, miješajući cijelo vrijeme kako se ne bi spalilo. Neka odstoji oko pet minuta. Polako dodavajte limetu u Pandan smjesu. Nastavi miješati polako kako biste razbili grudice iz sirutke. Odmah dodajte čaj. Kombinirajte tekućine u spremnicima. Ponavljajte dok ne postane kristalno čisto.
Za korištenje Pandan mlijeka - zamrznite, stabilizirajte s alkoholom po vašem izboru ili potrošite u roku od tjedan dana.
Roman Holiday @ The Metrograph
Sastojci:
- 15 ml Aperola
- 15 ml Cocchi Americano Bianca
- 130 ml pjenušca
- 2 crtice narančinog pelinkovca
- Narančine kore
Upute:
Promiješati sastojke u čašu. Ulijte u coupe čašu. Ukrasiti s korom od naranče.
Emerald City @ Genuine Superette
Sastojci:
- 1 žličica Mezcala
- 10 ml Saint Germaina
- 10 ml zelenog Chartreusea
- 20 ml jednostavnog sirupa
- 20 ml soka od limete
- 30 ml Olmeca Altos Blanco Tequile
- 45 ml zelenog soka
Upute:
Kombinirajte sve sastojke u koktel šejker. Dodajte led. Protreste i procijedite u ohlađene čaše. Napunite čašu ledom, postavite slamke i ukrasite s listom kelja, krastavcom i/ili s celerom.
Raicilla Neroni @ Masa y Agave
Sastojci:
- 45 ml La Venenosa Sierra Occidental Maximilliana
- 30 ml Carpano Bianca
- 15 ml Cappellettija
- 1 crtica pelinkovca od grejpa
Upute:
Kombinirajte sve sastojke u čašu za miješanje s ledom. Miješajte sa žličicom dok se dobro ne ohladi. Procijedite u nisku čašu s debljim staklom s jednom velikom ledenom kockom. Ukrasite limunovom koricom te istisnite nekoliko kapi na led u čaši.
Aperol Spritz @ La Pecora Bianca
Sastojci:
- 30 ml Aperola
- 90 ml Prošeka
- 45 ml mineralne vode
- Limun
Upute:
Kombinirajte sastojke u čaši. Promiješajte. Sipajte u čašu. Ukrasite s limunom.