
Ovaj receptić iz Zlatine kuhinje otkrila mi je moja prijateljica Helena čim je saznala da sam na keto dijeti. Zahvalna sam joj jer su savršenog okusa i vrlo jednostavni za napraviti. Zavisno od boje psilliuma su i kruščići. Ovo je psillium tamno smeđe boje, u prahu pa su i kruščići tamni. Ali ako radite sa svjetlim psilijumom, bit će bijeli.
Recept: MALI KETO KRUŠČIĆI
- 3 cijela jaja
- 20 dag svježeg posnog sira
- 3 dag psilijum ljuskica
- 1 mala žličica soli
- 1 mala kašikica sode bikarbone
Zagrijte pećnicu na 200C.
Umutite smjesu od navedenih sastojaka i oblikujte male kruščiće (kuglice).
Rasporedite ih na masni papir u kalup i pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici. Kad se zarumene i podignu, smanjite temperaturu pećnice na 180C i pecite još 30 minuta.
