Najbolji keto kruščići

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Keto kruščići od sira i jaja
Keto kruščići od sira i jaja

Ovaj receptić iz Zlatine kuhinje otkrila mi je moja prijateljica Helena čim je saznala da sam na keto dijeti. Zahvalna sam joj jer su savršenog okusa i vrlo jednostavni za napraviti. Zavisno od boje psilliuma su i kruščići. Ovo je psillium tamno smeđe boje, u prahu pa su i kruščići tamni. Ali ako radite sa svjetlim psilijumom, bit će bijeli.

Recept: MALI KETO KRUŠČIĆI

  • 3 cijela jaja
  • 20 dag svježeg posnog sira
  • 3 dag psilijum ljuskica
  • 1 mala žličica soli
  • 1 mala kašikica sode bikarbone

Zagrijte pećnicu na 200C.

Umutite smjesu od navedenih sastojaka i oblikujte male kruščiće (kuglice).

Rasporedite ih na masni papir u kalup i pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici. Kad se zarumene i podignu, smanjite temperaturu pećnice na 180C i pecite još 30 minuta.

Keto kruščići od sira i jaja
Keto kruščići od sira i jaja