Jučer je u samom srcu Zagreba, na Europskom trgu, započeo GASTRO BEST FEST, festival najboljih hrvatskih i inih specijaliteta koji će čak deset dana, točnije do 28.svibnja, uveseljavati Zagrepčane i turiste željne dobrih okusa i sjajne atmosfere.
Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba gđa. Martina Bienenfeld i direktorica feastivala Suzy Josipović Redžepagić otvorili su festival i naglasili njegov značaj za grad Zagreb, Zagrepčane i njegove mnogobrojne turiste.
Po prvi puta, Gastro Best Fest, proljetni gastro festival na otvorenom, festival doživljaja, atmosfere, dobre glazbe i raznovrsnih specijaliteta, najboljih okusa i delicija – od autohtonih, izvornih, lokalnih, tradicijskih do svega onoga što je Hrvatska usvojila, prihvatila i nudi poput bosanske, turske, talijanske, austrijske i drugih kuhinja.
Festival pod pokroviteljstvom grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba „Gastro best fest“ okupio je čak 20 vrhunskih ugostitelja poput Cheese bara, Kamanja Gračanke, Lari&Penati, Laganini, Djudja i Mate iz Metkovića, OPG Čorića sa soparnikom, restorana Deni, Kuće pršuta Baba delicije, Meat districta, La štruk, Wurst bara, Amelie, Cukeraja, Palačinkarnice Milky, Nadinih fritula, Lokuma, Konobe Bujšćina, Natura bara, Vintese, Pivnice Medvedgrad, Rakijarnice i Pipi.
Ugostiteljske kućice pripremaju i nude razne specijalitete po prihvatljivim cijenama, tako da posjetitelji mogu uživati na primjer, u autohtonom soparniku za samo 10 kuna, srdelama u kruhu za 30 kuna, lignjama u kruhu za 40 kuna, grahu za 30 kuna, štruklima za 25 kuna, pljukancima s tartufima za 35 kuna, fritaji s divljim šparogama za 35 kuna, fužima punjenim sirom i pršutom u umaku od rajčice za 35 kn, raviliolima s kozicama i porilukom za 15 kn, gulašu za 35 kuna, pašti s plodovima mora za 45 kuna, plati pršuta i sira za 2 osobe za 50 kuna, zlevanke s koprivom za 10 kuna, piletini na roštilju za 30 kuna, argentinskom steaku za 60 kuna, punjenoj vješalici za 40 kuna, brudetu s jeguljama i žabama s palentom za 70 kuna, siru iz mišine i škripavcu, nezaobilaznim kobasicama, čevapima, kotletu, kebabu, pljeskavicama i hamburgerima… te slatkome – od carskog drobljenca za 15 kn, domaćem sladoledu za 8 kuna, knedlama sa šljivama od 15 kuna, raznim kolačima i tortama, buhtle, štrudle za 15-17 kuna, palačinkama u raznim oblicima i kombinacijama, fritulama, zdravim kolačima od koprive, smothijima, uz Jamnicu koja se izvrsno sljubljuje sa svom hranom i neizostavne Kotanyi začine koji dobro čine još boljim.
Sljedećih deset dana nikako nemojte propustiti ovaj najmirisniji trg u srcu Zagreba i uživati u mnogobrojnim gastro specijalitetima!