Moj sirni namaz s orasima

| Wine and dine |

Sirni namaz s orasima

Moj sirni namaz s orasima

Prvi put sam radila ručak za 45 osoba i kuhala za tako puno osoba... No, sve količine sam proporcionalno povećavala i uspjela... Između ostalog, kao couvert, napravila sam i ovaj sirni namaz koji sam servirala uz prepečeni kruh.

Za 4-5 osoba

Vrijeme pripreme: 10-ak minuta

Vrijeme hlađenja: 2 - 3 sata

Sirni namaz s orasima
Sirni namaz s orasima
  • 25 dag svježeg (posnog) kravljeg sira zdrobljenog vilicom
  • 5 dag kremastog sira (abc sir, philadelphia ili sl...)
  • 5 dag naribanog parmezana
  • 5 dag mljevenih oraha
  • 5 - 6 oraha (sitno nasjeckanih)
  • prstohvat soli
  • prstohvat bijelog papra
  • prstohvat čilija - prema želji
  • Baguette (francuz) ili neki drugi bijeli kruh npr. talijan, lizika
Sirni namaz s orasima, Suzy Josipović Redžepagić
Sirni namaz s orasima

Izmješajte kravlji sir, kremasti sir, parmezan i mljevene orahe te izradite u glatku kremu. Sitno nasjeckajte orahe, dodajte ih u kremu i izmješajte. Ohladite u hladnjaku dva - tri sata. Izrežite Baguette na šnite jednake debljine. Nakratko ih tostirajte u pećnici na 180 ° C ili prepecite u tosteru te poslužite uz namaz.