Hrvatski festival hrane i vina donosi preko trideset besplatnih kulinarskih radionica – Poznati chefovi predstavljaju autorske recepte i otkrivaju kulinarske tajne
Hrvatski festival hrane i vina koje će se od 13. do 15. studenoga održati u sportskoj dvorani Arena Zagreb, donosi čak 32 kulinarske radionice domaćih i stranih chefova, blogera, gastro stručnjaka i zaljubljenika u ukusna i originalna jela.
Tijekom tri festivalska dana, posjetitelji će imati priliku besplatno pratiti preko 30 kulinarskih radionica i degustirati autorska jela voditelja radionica. Kroz show cooking, na dvije pozornice, voditelji radionica predstavit će najnovije gastro trendove i otkriti brojne kulinarske savjete. Kulinarske radionice koncipirane su na način da svatko od brojnih posjetitelja festivala može pronaći kuhinju koja ga zanima – od vrhunske gastronomije, tradicionalnih autohtonih jela do egzotične kuhinje i pripreme zdravih i raw food jela. Ljubitelje raznih slastica i pečenja kolača oduševiti će poseban Cake&Bake program uz nastupe vrhunskih majstora slastičarstva.
Hrvatski festival hrane i vina kroz uzbudljive kulinarske radionice predstavlja i dva restorana koja su ove godine privukla izrazito pozitivnu pažnju – zagrebački hit restoran Mundoaka Streetfood predstavlja se nastupom Marka Palfija, a splitska Paradigma dovodi chefa kuhinje Antu Udovičića.
Marko Palfi iz Mundoake, povodom skorog otvorenja filijale Mundoake u Čakovcu, inspirirao se tradicionalnom kuhinjom Međimurja. Drugog dana festivala, u subotu 14.11. u 16.30 sati pripremati će sofisticirano ali jednostavno jelo - pileći parfait te guščju jetru uz brioche od prirodnog kvasca.
Splitski restoran Paradigma poznat po suvremnoj i inventivnoj interpretaciji mediteranske kuhinje, ove zime predstavlja jedinstveni gastro koncept – gostujući pop up restoran u Zagrebu. Chef Ante Udovičić u nedjelju 15.11. u 15.45 vodit će kulinarsku radionicu u sklopu koje će otkriti recept vrlo posebnog rižota i otkriti optimalnu tehniku pripreme rižota, jela po kojem se prepoznaju vrhunski kuhari.
U petak 13, studenog kuhati će i naša kolumnistica, Suzy Josipović Redžepagić, autorica jedne od najprodavanijih domaćih kuharica Mama zna, koja će kuhati na temu bosanske kuhinje.
Bogat kulinarski program festivala donosi i sl. radionice:
Petak 13.11.
15.00 do 15.45 Radionica chefa Dalibora Kovača iz restorana Planinarski dom Jankovac: kisela juha od jelena, sarma od divljači i savijača od gljiva
15.45 do 16.30 Radionica Stari međimurski recepti na način Mamice: Suvremena interpretacija tradicionalnih međimurskih recepata
16.30 do 17.15 Jasmina & Beyond the Cake radionica božićnih kolačića: Kreativna radionica pripreme šarenih božićnih kolačića, za djecu i odrasle
17.15 do 18.00 Radionica chefa Jure Tomiča iz restorana Ošterija Debeluh (Brežice)
18.00 do 18.45 Tereza Alabanda iz Creme de la Creme (Split) – Razotkrivanje: Vrhunska slastičarka s uspješnom međunarodnom karijerom predstavlja recept za tortu od lješnjaka
18.45 do 19.30 Gianfranco Crepaldi iz Sapori-Radixa i Andrea Zuccolo, chef restorana Caffe Tomasso (Udine)
19.30 do 20.15 Radionica Suzy Josipović: Bosanska kuhinja
Subota 14.11.
10.30 do 11.15 Tereza Alabanda iz Creme de la Creme (Split) – Razotkrivanje: Tart od karamela i jabuka
11.15 do 12.00 Gastro demonstracija: Tradicionalni kolač Šapica bez glutena
12.00 do 12.45 Radionica restorana Badi (Umag): Recepti s tunom
12.45 do 13.30 Radionica Zdrawo i slasno: Raw food recepti, kašasti i zdravi sokovi
13.30 do 14.15 Radionica gastro blogerice Sanje Miljac sa hit bloga Domaćica
14.15 do 15.00 Radionica chefa Brace Sanjina iz restorana Kadena (Split): Lomljeno zrno pšenice s dimljenim plodovima mora i azijskim hrustom
15.00 do 15.45 Radionica Salno Vs Slatko: Recept s Celavita krumpirom i belgijski desert Vandemoortele
15.45 do 16.30 Zdrave torte by Mihaela Deviescovi: Priprema zdravih i neodoljivih torti bez šećera, brašna, jaja i margarina ili maslaca
16.30 do 17.15 Story Gourmet predstavlja radionicu Marka Palfija iz Mundoake Streetfood (Zagreb i Čakovec): Pileći parfait i guščja jetra uz brioche s prirodnim kvascem
17.15 do 18.00 Zelenarium powered by Vervita – Tina Uglješić sa Zelenarium bloga: Priprema brzih i zdravih jela
18.00 do 18.45 Radionica restorana Zora bila (Split): Streetfood – brza i ukusna jela
18.45 do 19.30 Portal Gatro.hr donosi radionicu: Brza jela iz jedne posude do pola sata
19.30 do 20.15 Portal zdravakrava.hr donosi radionicu: Bezglutenska hrana za bolji imunitet
Nedjelja 15.11.
11.15 do 12.15 Gourmandise predstavlja tajne pripreme francuskih makarona
12.00 do 12.45 Radionica chefa Ivice Štrumla iz pivnice Medvedgrad: Sparivanje tamnog piva Medvedgrad s vrhunskim pivskim jelima
12.45 do 13.30 Radionica sushija by Ginger Sushi (Zagreb)
13.30 do 14.15 Radionica restorana Višnjica (Slatina)
14.15 do 15.00 Radionica Licence to Grill by Beef shop (Zagreb): Kako pripremiti savršeni odrezak
15.00 do 15.45 Radionica restorana Opat Kornati i konobe Boba: Manestrun od liganja u tuna pečena u soli s redukcijom vina
15.45 do 16.30 Radionica chefa Ante Udovičića iz Paradigma (Split): Rižoto od riže Carnaroli s ploškama zelenih sicilijanskih maslina i mladim kozijim sirom Kozlar
16.30 do 17.15 Radionica gastro bloga Figgy Piggy i veličanstvena Smokva by Marina Zrnić: Raw food sarma od biljnih namirnica
17.15 do 18.00 Radionica Centra za kulturu prehrane by Andrea Cukrov: Streetfood recept falafela s umakom od jogurta
18.00 do 18.45 Radionica Gheekice i Ghee: Namaz za palačinke i tajne gheea