Krenula je sezona bazge - evo kako je možete pripremiti na vrlo zanimljiv način i dobiti preukusan desert

| Wine and dine |

Kako pripremiti bazgu u šlafroku

Bazga je biljka od koje se godinama unazad priprema možda i najukusniji sok. U proljeće kada bazga krene cvjetati, a ljudi je počnu brati najčešće se priprema sirup od bazge koji kada se razrijedi s vodom čini savršeno osvježavajuće piće koje se onda pije kroz cijelu godinu.
Sok od bazge možda je i jedini poznati način pripreme ove biljke. No mi smo skrolajući TikTok-om naišli na genijalan recept TikTokerice Maje Jalšovec koja nam je otkrila potpuno novi način pripreme bazge. Naime riječ je o bazgi u šlafroku za koju vam u nastavku donosimo recept. Kako to radi Maja Jalšovec možete pogledati ovdje.

Kako pripremiti bazgu u šlafroku

Recept za bazgu u šlafroku
Sastojci:
- 7 do 8 cvjetova bazge
- 2 jaja
- 5 žlica brašna
- 1 žlica gustina
- 1 žlica šećera u prahu
- 2.5 dcl hladne vode
- ulje
Jaja, brašno, gustin i vodu pomiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. U smjesu umočite cvjetove bazge. Pustite neka se višak smjese ocijedi s cvjetova bazge. Pecite u dubokom ulju koje ste prethodno dobro zagrijali. Pospite šećerom u prahu.