Kako skuhati rižu tako da svaki put bude savršena

| Wine and dine |

Evo kako skuhati rižu

Riža nam je jedan od omiljenih priloga skoro pa svakom jelu. Osim što je vrlo ukusna, riža je i jako zdrava, a ako želite smršaviti neka riža bude nezaobilazna stavka na vašem jelovniku.

Evo kako skuhati rižu

Baš kao i tjesteninu, o čemu smo pisali ovdje, je potrebno skuhati na pravi način kako bi bila ukusna jer premalo kuhana ili prekuhana riža nikako nije fina.

Evo kako skuhati rižu

Način kuhanja riže ovisi o vrsti riže koju kuhate. Arborio riža namijenjena je za sve vrste rižota jer ona prilikom kuhanja ispusti svoju sluz koja rižoto čini kremastim i baš je zato nije potrebno ispirati prije kuhanja. Na malo ulja popržite šalicu riže, nakon što ste je jednu minutu pržili u rižu dodajte dvije šalice posoljene vode. Lonac poklopite poklopcem te kuhajte 12 do 15 minuta. Basmati rižu potrebno je oprati prije kuhanja baš kao i rižu dugog zrna. Basmati rižu i rižu dugog zrna kuhajte na isti način kao i arborio rižu. Basmati riža zahtjeva od 10 do 12 minuta kuhanja dok je rižu dugog zrna potrebno kuhati 15 minuta.