Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje - sigurno vam je poznata ova uzrečica u kojoj se krije mnogo istine. Jaja su zaista jedna od zdravih namirnica koja ima mnogo benefita za naš organizam.
Jaja vole gotovo svi. Možemo ih pripremati na razne načine.. Neki vole kajganu, neki kuhana jaja, a rijetki su oni koji ne vole poširana jaja.
No problem mnogima predstavlja kako napraviti savršeno poširano jaje. Kako se više nikada ne bi mučili s poširanjem jaja mi vam u nastavku otkrivamo kako najlakše poširati jaja.
Kako na jednostavan način poširati jaje?
Prvenstveno je potrebno zakuhati vodu u koju treba dodati žlicu ocat te je zatim mješavinu potrebno promiješati. Za to je vrijem potrebno razbiti jaje te ga staviti na malu cjediljku koja ima sitne rupe. Jaje je potrebno, vrlo pažljivo, spustiti u vodu te miješati vodu okolo jaja. Onda kada jaje dobije lijepi okrugli oblik potrebno je jaje kuhati još dodatnih pet minuta.