Ljeto je, što znači da vam se sigurno ne da zagrijavati pećnicu (a time i cijelu kuhinju), čak ni ako se radi o pizzi. Druga opcija vam je naručiti pizzu dostavom. Ali onda ne možete odabrati vlastite sastojke, ne znate što se nalazi u tijestu, a i zabavno je napraviti svoju vlastitu home-made pizzu...
Jeste li ikada razmišljali o tome da pizzu možete ispeći na roštilju u vlastitom vrtu? Ni mi isto. I sada se pitamo kako je moguće da nam to nikad nije palo na pamet, a tako je prokleto lako - i ukusno! U nastavku donosimo kako isteći pizzu na roštilju u svega 5 minuta (ili manje!)...
ŠTO VAM TREBA: Roštilj (ili prijenosni grill), tijesto za pizzu po vlastitom ukusu, maslinovo ulje, umak od rajčice, mozzarella i koje god vam sastojke još srce poželi...
ŠTO UČINITI: Pripremite roštilj (ili grill) kao što biste to i inače uradili. Zatim pripremite sve potrebne sastojke kako bi vam bili na dohvat ruke. Prethodno pripremljeno i razvaljano tijesto premažite maslinovim uljem i kada roštilj postigne maksimalnu temperaturu, uz pomoć rukavica i hvataljki bacite tijesto na rešetku roštilja. Neka se peče 2-3 minute i odmah ga okrenite na drugu stranu.
Sada slijedi najvažniji dio: čim okrenete tijesto, vrijeme je da što brže na njega stavite sve sastojke koje ste pripremili - uključujući i umake i sir. Za ovu radnju otprilike imate 60 sekundi jer se tijesto peče nevjerojatnom brzinom, zato je važno da prije pečenja imate sve unaprijed pripremljeno. Nakon što na tijesto stavite sve sastojke, ostavite pizzu da se peče još 2 minute. Kada primijetite da sir počne pucketati, a korica postaje zlatno-smeđe boje, vaša pizza je gotovo i spremna za tanjure!
KRATKI PODSJETNIK: Roštilj je jako vruć. Uvijek koristite rukavice za pečenje i sva ostala pomagala koja će vam pomoći u okretanju pizze, kako se nikad ne biste opekli. To ipak želimo izbjeći!