Za ovaj fora recept sve što vam treba su hrenovke i lisnato tijesto, a brzo se priprema, ukusno je i vizualno lijepo.
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 10-ak minuta
Vrijeme pečenja: 10-15 minuta
Temperatura pećnice: 200C
- 2 paketa hrenovka
- 2 lista lisnatog tijesta
- 1 jaje
- sol
Zagrijte pećnicu na 200C. Narežite hrenovke na šnitice debljine cca 1 cm. Razvučeno lisnato tijesto narežite na trake debljine 1,5-2 cm. Propiknite kraj trake lisnatog tijesta na čačkalicu za ražnjiće pa propiknite šnitu hrenovke, ponovo propiknite lisnato tijesto pa hrenovku i tako do kraja trake, cca 5-6 komada hrenovke stene na 1 traku lisnatog tijesta na jedan štapić. Na masni papir na kalup rasporedite složene štapiće. Svaki ražnjić premažite razmućenim i posoljenim jajetom. Pecite ražnjiće u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200C dok ne vidite da su lisnato i hrenovke pečeni. Izvadite iz pećnice i odmah poslužite.