Vjerujemo kako vrlo dobro znate kako je domaća juha lijek za sve. Mame su nas često liječile upravo juhom. Kada je u pitanju prehlada, gripa li pak mamurluk juha je odgovor na sve probleme.
Svatko ima svoju najdražu juhu neki preferiraju bistre juhe dok drugi vole povrtne juhe. Ako ste ljubitelj povrtnih juha onda će vam se homemade juha od rajčice iz pećnice, za koju vam donosimo recept u nastavku, jako svidjeti.
Recept za homemade juha od rajčice iz pećnice
- 1 kilogram svježe rajčice
- 2 crvena luka
- 5 režnjeva češnjaka
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- origano
- 150 ml vrhnja za kuhanje
Rajčicu kao i luk je potrebno očistiti i narezati na komade. Češnjak očistite. Sve stavite na protvan prelijte maslinovim uljem te začinite soli. Pecite u pećnici 40 minuta na 200 stupnjeva. Kada rajčica, lik i češnjak omekane izvadite ih iz pećnice i izblendajte. U smjesu dodajte vrhnje za kuhanje, origano te ako je potrebno dodajte soli. U slučaju da vam je smjesa pregusta dodajte malo vode. Smjesu skuhajte na štednjaku dodatnih desetak minuta.