Genijalan trik kojim ćete ohladiti vino u samo 7 minuta

| Wine and dine |

Serviranje vina ima svoja pravila i kulturu, a pravila kod serviranja crnog i bijelog vina nisu ista.

Dok se crna vina u pravilu čuvaju uskladištena u podrumima i nekoliko sati prije posluživanja donose u prostor u kojem će se poslužiti kako bi dobila sobnu temperaturu od 14- 18 stupnjeva, bijela se vina čuvaju na hladnom i serviraju na temperaturi od 8- 14 stupnjeva.
Problem nastaje kad se dogodi neplanirani događaj, posjet, večera ili se jednostavno niste pripremili s hlađenjem bijelog vina.
Dobra je vijest da postoji trik kojim vino možete ohladiti u samo 7 minuta, a sve što vam treba je ručnik ili kuhinjska krpa i zamrzivač. Dakle, smočite krpu ili ručnik, omotajte oko boce i stavite u zamrzivač na 7 minuta. Ovaj trik u pravilu važi za bocu od 750 ml, dok će vam za onu od 1 litre trebati 10- 15 minuta. 

Chill White Wine In No Time | Food Hacks