Cheesecake jedan je od omiljenih deserata mnogima diljem svijeta. Gotovo da nema osobe koja ne uživa u ovom slatko kiselom desertu od sira.
No mi smo primijetili kako se jedan recept popularizirao više nego drugi te je postao pravi hit na društvenim mrežama. Radi se o San Sebastina cheesecakeu odnosno španjolskom cheesecakeu koji je strukturom, ali i okusom nešto drugačiji od uobičajenog cheesecakea.
Recept za San Sebastijan cheesecake
Sastojci:
- 5 jaja
- 650 grama punomasnog krem sira
- 180 grama šećera
- 30 grama gustina
- 1 žlica limunovog soka
- 3 žličice ekstrakta vanilije
- 400 grama slatkog vrhnja
- mliječna čokolada
Mikserom umutite krem sir i šećer zatim dodajte gustin pa sve zajedno ponovno kratko izmutite. U drugoj posudi izmutiti jaja te ih dodati u smjesu krem sira, šećera i gustina zajedno s limunovim sokom i ekstraktom vanilije te sve skupa umutiti. Slatko vrhnje dodajte u smjesu te promiješajte dok se ne sjedini. Kalup promjera 20 cm obložiti papirom te ulijte smjesu. Pećnicu zagrijte na 240 stupnjeva, a kolač pecite 30 minuta. Poslužite ga uz otopljenu čokoladu.