Tjesteninu volimo na sto načina. Upravo je tjestenina guilty pleasure mnogima. Novi omiljeni recept mnogima, pa tako i nama, je tjestenina s umakom od limuna.
Tjestenina s umakom od limuna je savršeno ljetno jelo jer je osvježavajuće, a ono što je još bolje vrlo brzo je gotovo odnosno ne treba vam puno vremena za njezinu pripremu. Osim što se priprema nevjerojatno brzo, za tjesteninu s limunom trebat će ti svega nekoliko sastojaka.
U nastavku možete saznati recept za vrlo popularnu tjesteninu s umakom od limuna.
Recept za tjesteninu s umakom od limuna
Sastojci:
-1 limun
-350 g špageta
-200 ml slatkog vrhnja
-6 žlica maslaca
-5 žlica naribanog parmezana
- svježi peršin
- sol
- papar
Limun je potrebni vrlo dobro oprati te naribati koricu. Tjesteninu trebate skuhati al dente. Na maslacu malo popržite koricu limuna zatim dodajte slatko vrhnje te sok limuna. Skuhane špagete dodajte u umak. U umak, također, dodajte i par žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina kao i parmezan. Začinite sa soli i paprom te posipajte nasjeckanim peršinom.