Gotovo svakoga dana većina naš mora pojesti nešto slatko. Slatko je gotovo svačiji guilty pleasure neki vole kolače, drugi čokoladu i sladoled, dok su trećima najdraži keksi. Američki keksi su vjerojatno i najpoznatiji keksi na svijetu, a mnogima i omiljeni. Za sve ljubitelje keksi u nastavku vam donosimo recept za američke kekse s komadićima čokolade.
Recept za američke kekse
Sastojci:
- 270 g brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica soli
- 240 g maslaca
- 300 g smeđeg šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 velika jaja
- 200 g čokolade za kuhanje
Umutite jaja i šećer s mikserom. U tu smjesu dodajte otopljeni putar. Također dodajte i vaniliju pa zatim sve to promiješajte, a onda dodati suhe sastojke. Brašno i sodu bikarbonu dodajte u smjesu i sve dobro sjedinite. Čokoladu isjeckajte na sitne komadiće i dodajte su smjesu te promiješajte. Smjesu ostavite sat vremena u frižideru jer tako vam se keksi neće razliti pri pečenju. Kada se smjesa ohladi oblikujte kekse. Kekse pecite na 200 stupnjeva. Vrijeme pečenja ovisi o veličini keksa. Mali keksići su gotovi za 8 ili 9 minuta, dok velikima treba 15 minuta. Kekse iz pećnice izvadite kada su još uvijek malo mekani na dodir u sredini. Oni će nakon par minuta hlađenja doći na svoje odnosno stvrdnut će se i biti savršeni.