
Vrijeme pripreme: 15-ak minuta
Vrijeme pečenja: 30 minuta
Temperatura pećnice: 180C
Četvrtasti kalup
Biskvit:
- 3 - 4 žumanjka
- 3 - 4 bjelanjka
- 25 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 30 dag brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1,8 dl ulja
- 1 dl mlijeka
Glazura:
- 2 dl mlijeka
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 20 dag šećera
- 25 dag putra
- 1 žlica ruma
30 dag kokosa – za posip
Zagrijte pećnicu na 180C.
Biskvit: Umutite bjelanjke sa šećerom u čvrsti snijeg, dodajte ulje, prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo, jedan po jedan žumanjak i mlijeko. Smjesu sipajte u nauljen i pobrašnjen kalup. Pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta i ohladite na sobnoj temperaturi.
Glazura: otopite čokoladu na pari, dodajte mlijeko, šećer i putar pa uz stalno miješanje kuhajte par minuta.
Izrežite kolač na kocke, s vilicom svaku kocku namočite u toplu glazuru i uvaljajte u kokos. Ako se pred kraj glazura zgusne, malo je podgrijte, jer tako biskvit upije više čokolade i bude sočniji.