Ljeto je idealno vrijeme za hladne poslastice, zar ne? A što bi moglo biti bolje od ledeno hladne čokolade na štapiću tijekom vrućeg ljetnjeg dana? Aposlutno ništa. Zato vam danas donosimo recept za najbolji čokoladni sladoled za koji se nećete morati ni oznojiti da ga napravite.
Ovaj je sladoled iznimno jednostavan za napraviti - sve što trebate je blender, drvene štapiće i kalup za ledene sladolede. Dobro, i još nekoliko sastojaka...
Sastojci za 6 čokoladnih poslatica:
- 2/3 šalice (domaćeg) namaza od tamne čokolade (ali može i Nutella, Linolada)
- 1 i pol šalica mlijeka (vašeg omiljenog)
- 1 žlica tamnog kakaa u prahu
- 1 žličica ekstrakt vanilije
- Pola žličice soli
- Pola šalice pistacija (ili po izboru)
Upute:
Pomiješajte sve sastojke u blender (ostavite malo pistacija sastrane) i sipajte smjesu u kalup za sladolede. Držite 1 sat u zamrzivaču, a zatim dodajte drvene štapiće. Zatim držati u zamrživaču 2-3 sata.
Kada ste spremni za posluživanje, izvadite ih iz zamrzivača i stavite kalup pod malo tople vode. Uklonite ih iz kalupa te odmah umočite u tanjur sjeckanih pistacija. Također možete staviti i prženi kokos, orahe, lješnjake pa čak i kapljice bijele i/ili tamne čokolade.