3 recepta za najbolje blagdanske koktele

| Wine and dine |

Zimski kokteli

Budući da je vani gotovo nesnosno hladno, zaslužujemo poslasticu koja će nas zagrijati. Zahvaljujući ovim trima jednostavnim koktel receptima, vaša će se kuhinja ovih blagdana pretvoriti u luksuzan bar o kojem bi gosti mogli govoriti tijekom cijele 2017. godine.

Govoreći o godišnjim dobima, ovi napitci najbolje pristaju zimskim praznicima te će pridodati svečanoj atmosferi. Prije nego što započnete s koktelskim majstorijama, imajte na umu da svaki recept predviđa četiri pića. Sve ostale pojedinosti saznajte u nastavku i napravite sva tri jer što ih je više to je bolje.

APPLE CIDER MARGARITA

Photo: Monica Wang

Sastojci:

  • 60 ml tekile
  • 120 ml cidera od jabuke
  • Sok od 1 limete
  • 1/2 žlice nektara od agave 
  • Ružmarin i kriške jabuke, za ukras (po izboru)

Upute:

Pomiješajte tekilu, cider, sok od limete i nektar agave u koktel šejkeru s ledom. Ulijte u čaše i, po želji, ukrasite ružmarinom i kriškama jabuka.

WINTER COLADA

Photo: Monica Wang

Sastojci za piće:

  • 120 ml ruma
  • 120 ml amaretta
  • 1/2 šalice punomasnog kokosovog mlijeka
  • 1 šalica leda
  • 2 šalice svježeg narezanog ananasa
  • 1/2 žličica cimeta

Sastojci za preljev:

  • 1/2 šalice kokosovog vrhnja
  • 2 žlice javorovog sirupa

Upute:

Dodajte kokosovo vrhnje i javorov sirup u srednje veliku zdjelu i pomiješajte električnom miješalicom oko 2 minute ili dok kokosov preljev ne dosegne vrh zdjele. Ostavite sa strane.
Dodajte rum, amaretto, kokosovo mlijeko, led, ananas i cimet u blender te miješajte oko jedne minute ili dok piće ne postane glatko. Ulijte Pina Coladu u 4 čaše te ih zatim prelijte ranije napravljenim preljevom i ukrasite cimetom.

CHRISTMAS WREATH COCKTAIL

Photo: Monica Wang

Sastojci:

  • 180 ml votke
  • 6 grančica kadulje
  • 6 grančica ružmarina 
  • 2 žlice jednostavnog sirupa
  • 350 ml pjenušavog vina
  • 1/2 šalice brusnica
  • 1/2 šalice smeđeg šećera, za ukras

Upute:

Dodajte votku, 2 grančice kadulje i 2 grančice ružmarina u staklenku, zatvorite poklopac i ostavite ih u hladnjaku tjedan dana. Ukrasite čaše sa smeđim šećerom, dodajte nekoliko brusnica i jednu grančicu svake biljke u sve 4 čaše. Dodajte hladnu "odstajalu" votku, jednostavan sirup i ohlađen pjenušac te dobro pomiješajte.