Srpanj je nacionalni mjesec sladoleda. Ako čeznete za kuglicom ili dvije sladoleda ovo ljeto, možda bi jedan od ovih ludih okusa mogao zadovoljiti vaš apetit. Zaboravite obične sladolede. Jeste li znali da postoji sladoled od lososa, senfa ili gorgonzole i biste li ih ikada probali? U nastavku vam donosimo 10 najbizarnijih, najčudnijih i najluđih sladoleda koje ste vidjeli ikad!
Sladoled od koštane srži i dimljene trešnje definitivno nije nešto što bi probali i to ne zbog dimljene trešnje već zbog pogađate - koštane srži.
Sladoled od jaja i slanine i nije tako loša kombinacija. Iako nam slani okusi sladoleda i nisu nešto najprimamljivije, čini nam se kako bi ovaj okus bio idealan za Engleze koji svako jutro započinju jajima i slaninom.
Sladoled od gušće jetre (Foie Gras) nešto je za što smo sigurni, iako ne zvuči ukusno, da je pravi specijalitet, a moramo priznati da na ovoj fotografiji i izgleda primamljivo...
Sladoled od češnjaka sljedeći je na listi neobičnih okusa. Ljubitelji češnjaka sigurno bi probali ovu slasticu.
Habanero, tajlandski Chili i ljuti umak. Iako ovaj sladoled ne bi probali, lokalni stanovnici Tajlanda u njemu uživaju, kao i neki "hrabriji" turisti jer je Habenero poznati tajlandski desert.
Sladoled od senfa možda i može funkcionirati umjesto senfa ljeti pa tako hrenovke možete umakati u sladoled od senfa umjesto u senf.
Sladoled od lososa i mente je kako kažu odlična kombinacija. Iako je losos sastojak koji izaziva sumnju, ovaj sladoled izvlači menta.
Sladoled od jastoga poznata je slastica na havajskom otočju. Okus jastoga na bazi vanilije pored svih ovih ostalih okusa i nije tako loša ideja.
Guinness sladoled sa čokoladnim mrvicama čini nam se kao najbolji izbor od svih ovih bizarnih okusa. Sladoled s okusom pive i velikim čokoladnim tartufima mogli bi pojesti upravo sada. Iako bizarno, čini nam se jako ukusno.
Odrezak sa sladoledom od gorgonzole i balsamico umakom ne servira se kao desert već kao hladni zaleđeni umak uz odrezak ili neka mesna jela. Iako ga ne bi jeli odvojeno, čini nam se kao zanimljivi dodatak jelu koji bi mogli probati u nekoj egzotičnoj kombinaciji u nekom ekskluzivnom restoranu.