Toshiba osvojila dvije prestižne red dot nagrade

| Design |

Danas je Toshiba Europe GmbH objavila da je njihovo prijenosno računalo Satellite U840W osvojilo prestižnu red dot nagradu za 2013 godinu. Red dot je druga po redu nagrada za dizajn proizvoda, nakon IF nagrade koju je također prije nekoliko tjedana osvojio ovaj gigant za isti prozvod. Članovi žirija bili su oduševljeni  samim dizajnom računala koji sadrži zaslon u 21:9 cinematic formatu kao i visoko kvalitetnim materijalom od kojeg je napravljen. Njegova elegantna tipkovnica usklađenih boja omogućava, zahvaljujući pozadinskom osvjetljenju, praktičan rad i pri slabom svijetlu.

Također, istu red dot nagradu, Toshiba Europe GmbH osvaja i za svoj drugi izum, STOR.E Slim vanjskog  tvrdog diska. Uređaj je jedan od najtanjih, najlakših i najmanjih na tržištu sa dužinom od 107mm, širinom od 75mm i debljinom od samo 9mm, idealan za pohranu u pokretu sa čak  500GB kapaciteta.

Prof. Dr. Peter Zec, inicijator i predsjednik red dot-a istaknuo je da sposobnost izrade odličnog dizajna i ekonomski uspjeh danas idu ruku pod ruku. "Budući da je teško razlikovati dobre proizvode često se posebne značajke uočavaju tek u detaljima. Ali upravo oni proizvodi koji prođu test  članova red dot žirija ne trebaju se bojati da neće dobiti svoje mjesto pod suncem", ističe ovaj uvaženi stručnjak.