Jednostavni načini na koje možete osvježiti vaš dnevni boravak

| Design |

Mnogi se slažu da je u svakom doma najteže urediti dnevni boravak jer u njemu provodimo najviše vremena. Na prvu bi rekli - jednom kad postavitmo stol, stolice, kauč i ormare da je to - to, ali mora li to biti baš tako!? Jeste li ikada željeli "razdrmati" vaš prostor da dobijete barem minimalnu svježinu bez puno muke? Doznajte 5 načina s kojima ćete osvježiti prostor bez da radite generalni razmještaj prostora, i najvažnije bez ili s minimalnim troškom.

1) Nepravilni stolnjak s raznoraznim printevima. Prvo i najjednostavnije pravilo je da ukoliko koristite stolnjake da se nekada malo otmete kontroli. Nabavite stolnjak koji ima neki ludi print ili neku šarenu sliku i samo ga bacite na stol. Pokušajte izdržati da nije ravan, da pada po podu i da ne prati linije stola. Ova minimalna radnja unijeti će svježinu u vaš prostor. 

2) Razmjestite stolice oko stola. Svi imamo naše mjesto za stolom i svi ga se držimo kao pravila uklesanog u kamen. Pokušajte nabaviti različite stolice za sjedenje za stolom. Neka je svaka drukčija jer će upravo takva upadati u oko i biti primjećena, a osim toga, pokušajte sjesti na neko drugo mjesto. Stolice možete pronaći na raznim sajmovima, a sjedenje na drugom kraju stola nego što je uobičajeno dati će vam jednu sasvim novu percepciju prostora. 

3) Promjenite rasvjetu. Kada bolje razmislite, poviše svakog stola nalazi se neka centralna lampa koja sve osvjetljuje. Ako možete pomaknite je, prebacite je na neku drugu poziciju i u neku drugu prostoriju, a svoj dnevni boravak pokušajte osvjetliti s drugih krajeva. Ponekada je dovoljna samo malena igra svjetla da se prostoriji da novi život. 

4) Objesite sliku. Uz sve što ste potencijalno "načičkali" u boravku, pokušajte na neko mjesto staviti zanimljivu sliku većeg formata. 

5) Ukrasne stvari. Istina je da skupljaju prašinu i da mnogo puta zaboravimo gdje ih uopće držimo, ali velike ukrasne vaze, ukrasne tacne od stakla, voće i još mnoge druge stvari mogu poslužiti kao dekoracija na stolu ili komodi. Neka vam ne bude teško i postavite ih svuda po stanu i vašem boravku. Jako brzo ćete uočiti razliku.