Znanstveno dokazano: Mlađa braća i sestre su zabavniji, dok su stariji uspješniji

| Lifestyle |

Osim što gotovo uvijek proživljavaju "blaži" odgoj i manju razinu strogoće, mlađa braća i sestre navodno su najzabavniji članovi obitelji - tako se barem navodi u novoj YouGov UK anketi. U nastojanju kako bi shvatili da li redoslijed rođenja oblikuje osobnost, tvrtka za istraživanje tržišta YouGov UK ispitala je 1,782 prvorođene i najmlađe članove britanskih obitelji u siječnju prošle godine.

Sudionici su zamoljeni da svojoj mlađoj ili starijoj sestri ili bratu pridodaju 10 različitih ličnosti, uključujući i karakteristike kao što su samouvjerenost i jesu li obiteljski orijentirani. Na kraju ispitivanja, ispada da su mlađa braća i sestre smiješniji i opušteniji od svojih starijih, no starija braća i sestre pokazali su se odgovorni, uspješni i organizirani.

"U određenoj mjeri sama starost člana obitelji može biti odgovorna za različite karakteristike bez uključivanja obiteljske dinamike", piše YouGov o rezultatima. "Starija djeca, nakon što odrastu, češće su daleko uspješnija od svojih mlađih braće i sestara."