Znanost vam može pomoći preboljeti prekid ljubavne veze

| Lifestyle |

Prekid

Svatko tko je prošao kroz težak prekid ljubavne veze može potvrditi da je to jedna od najgorih i iznimno bolnih stvari na svijetu - ili se barem tako čini taj tren, taj tjedan, mjesec. I dok je to duboko osobno iskustvo, Huffington Post okrenuo se znanosti kako bi otkrili istraživanja koja podupiru metode za preživljavanje osobito teških prekida. Mi vam donosimo samo tri koje će vam sigurno pomoći da prebolite svoje bivše odmah.

Slušajte tužnu glazbu

Postoji razlog zašto osjećate katarzu nakon proplakane rijeke dok svira "Someone Like You" na najglasnije. Istraživanja pokazuju da slušanje tužne glazbe može potaknuti osjećaj smirenosti, dok je nizozemska studija utvrdila da plakanje može potaknuti vaše raspoloženje 90 minuta nakon "tuge".

Analizirajte svoju (sad već prethodnu) vezu

Naravno da je bolno razmišljati o svom prekidu, ali jedna studija sugerira da vam uzimanje vremena za razmišljanje o vašoj vezi može pomoći u emocionalnom procesu ozdravljenja. Istraživači su otkrili da su ljudi koji su imali motivaciju analizirati svoju vezu i sam prekid bili u stanju prihvatiti i oporaviti se od prekida brže od onih koji izbjegavaju pogledati u prošlost.

Prihvatite nove aktivnosti

Znanost potvrđuje da što ste duže ste u vezi, vaš identitet se potpuno isprepleće s identitetom vašeg partnera. Stoga morate svom prekidu pristupiti s pozitivne strane i istražiti te razviti svoj vlastiti identitet, odvojeno od bivših. Započnite s eksperimentiranjem u kuhinji, mijenjanjem svoje fitness rutine ili rezervirajte odmor koji će vas zasigurno učiniti sretnijima.

Prekid